NPO Radio 5

Arbeidsvitaminen Clip van de Dag

  1. Nieuwschevron right
  2. Arbeidsvitaminen Clip van de Dag

Dear Hearts and Gentle People was een hit in 1949 voor een hele rij artiesten, vandaag is de versie van Bing Crosby de clip van de dag. Het blijkt ook nog in computergame Fallout 3 te zitten...

Inspiratie

Het is begin 1864 als in het koude januari van New York in een hotelkamer het eveneens koude lichaam van Stephen Foster wordt aangetroffen, liedschrijver oa bekend van Oh Susannah!. In zijn zak alleen een verfrommeld papiertje met de tekst: "Dear friends and gentle hearts". Een slordige 80 jaar later aanleiding voor Fain en Hilliard om het lied Dear Hearts and Gentle People te schrijven.

Het nummer heeft zo'n hitpotentieel dat behalve Bing Crosby ook Dinah Shore, Gordon MacRae, en Dennis Day het bijna gelijktijdig opnemen en alle vier de versies halen de hitparades in Amerika.

Computergame

Bing Crosby's versie van Dear Hearts and Gentle People is ook te horen in de trailer van Fallout 3. Een post apocalyptisch rollenspel dat zich afspeelt in 2277. Er wordt slim gebruik gemaakt van nostalgische muziek om een verwoeste toekomst te schetsen in een spannend computerspel. Zo blijven de nostalgische hits niet alleen bij ons, maar ook bij de kids verankerd en populair! Deze clip begint met retro atoomwaarschuwings filmpjes en de muziek van Bing is te horen vanaf 1 min, 27 sec.

Heb jij ook een favoriet die mooi zou klinken op Radio 5? klik en mail ons je verzoekplaat!


Arbeidsvitaminen

Presentatie: Jan Steeman
ma-vr 10:00 - 12:00