NPO Radio 5

Gefeliciteerd Tina Turner!

  1. Nieuwschevron right
  2. Gefeliciteerd Tina Turner!

Hoera! Tina Turner werd 26 november 76. Een mooie dag om haar leukste duetten op een rijtje te zetten.

Bryan Adams

Als Bryan Adams pas 24 jaar oud is, mag hij mee op tour met Tina Turner om het nummer 'It's Only Love' te zingen. Hij heeft ooit verteld dat hij toen hij jonger was altijd naar de concerten van Tina Turner ging kijken. Bryan Adams vindt het geweldig om te zien hoe ze altijd een geweldige show neerzet. En nu mag hij dan eindelijk ook met haar op het podium staan. Had Adams dat durven dromen als hij als kleine jongen in de zaal bewonderend naar haar optredens kijkt?

Mick Jagger

Tijdens Live Aid staat Tina Turner met Mick Jagger op het podium. Het is niet de eerste keer dat ze de Rolling Stone ontmoet. Als Ike en Tina Turner nog een duo zijn, gaan ze met de Rolling Stones op tour en staan ze in hun voorprogramma. Dit zorgde voor grote populariteit van de twee.

Chuck Berry

Samen met niemand minder dan Chuck Berry zingt Tina Turner het nummer 'Rock 'N Roll Music'. Ze staan op het podium in het Roxy Theater in 1982.

David Bowie

Samen met David Bowie neemt Tina Turner het nummer 'Tonight' op. Het nummer wordt opgenomen als duet, maar als de single uitkomt, staat alleen Bowie's naam erop. Het origneel van het nummer is van Iggy Pop.

Rod Stewart

Samen zingen ze het nummer 'It Takes Two', de verkorte versie van het nummer wordt gebruikt voor een Pepsi reclame. Maar hieronder zie je de volledige versie van het nummer.

Elton John en Cher

Met Elton John achter de piano start Tina Turner 'Proud Mary' in en als het nummer bijna ten einde is komt Cher ook nog even het podium op. Met zijn drieën geven ze een spetterende einde aan het optreden.