Adres Onbekend

halfzus Irene Agnes Harpal

KRO-NCRV
foto: Harold Harpal
  1. Nieuwschevron right
  2. halfzus Irene Agnes Harpal

“Ze bleef denk ik een week en daarna hebben we nooit meer contact gehad..."

We vinden Irene Harpal via een oplettende tipgever die ons haar nummer geeft. Harold kan zijn geluk niet op als hij na vijftig jaar zijn halfzus Irene weer spreekt. “Oh Irene, nu komen de emoties even boven hoor…” Beluister het fragment hieronder voor het hele gesprek tussen broer en zus.

Harold heeft zijn halfzus Irene al meer dan vijftig jaar niet gezien. Irene is een dochter uit het eerste huwelijk van zijn vader Lucas met Christien. Zij heet Irene Agnes Harpal en is dus de halfzus van Harold. Ze zijn allebei geboren in Suriname. De eerste en laatste ontmoeting met Irene kan Harold zich nog goed herinneren. "Op een dag stond er een meisje op de stoep bij ons, ze had een tas bij zich. Er werd tegen ons gezegd: 'Dit is Irene, jullie halfzus.' Dat weet ik nog. Ze bleef denk ik een week..." Daarna wordt Irene weer opgehaald door haar moeder en sindsdien hebben Harold en Irene nooit meer contact gehad.

Harold groeit op in Suriname en komt op zijn twintigste naar Nederland. "Ik zei toen: ‘Als dit Nederland is, dan ga ik terug!’ Man, het was zo saai daar! Niks te beleven. Toen ik in Den Haag terecht kwam was het alsof ik terug was in Suriname."

Zijn vader is in 1996 overleden en Harold wil graag opnieuw in contact komen met Irene. Niet alleen voor de erfenis, maar ook omdat hij heel nieuwsgierig is naar hoe het nu met haar gaat. "Zij heeft recht op haar kindsdeel en ik wil haar met open armen kunnen ontvangen. Ze is zeer welkom bij ons!"

Aanknopingspunten:
* Irene (op z’n Engels uitgesproken) Agnes Harpal
* geboren rond 1952
* dochter van Lucas Soekhnandan Harpal en Christien (achternaam onbekend)
* Christien was de eerste vrouw van Lucas Harpal
* Irene groeide op in Paramaribo aan de Julianastraat
* laatst bekende adres van Irene: Amsterdam
* Irene zou getrouwd zijn met Dolf