Naar homepage
Adres Onbekend

Nog niet opgelost: kinderen van Calvin Lee Sinclair

  1. Nieuwschevron right
  2. Nog niet opgelost: kinderen van Calvin Lee Sinclair

Mogelijk weten de zoons van de oud-eigenaar van café Cartouche meer...

We bellen met de huidige eigenaar van café Cartouche! Calvin Lee Sinclair ging hier vaak uit en de vroegere eigenaar, Kees Poppes, zou mogelijk meer geweten hebben. Hij blijkt helaas te zijn overleden, maar we krijgen contactgegevens van zijn zoons. Mogelijk kunnen zij u meer vertellen. Heeft u een tip? Bel 0800 3030300 of mail zoeken@adresonbekend.nl. Beluister het fragment hieronder voor het hele verhaal.

Het verhaal
Luko is opgevoed door zijn moeder in de omgeving van Zeist. Zijn vader is de Amerikaanse militair, Calvin Lee Sinclair, met wie Luko’s moeder destijds een kortstondige relatie heeft: “Mijn vader heeft tot mijn 21e in Nederland gewoond, maar hij ging vooral zijn eigen weg. We hadden wel contact, maar van tijd tot tijd ging dat wat stroef. Mijn vader was een losbol met veel vriendinnen in zijn tijd in Nederland. Hij hield van uitgaan. Dat deed hij in cafés als Cartouche, Pinokkio en Spitfire in Zeist. Die Amerikanen konden aan de nieuwste hits uit Amerika komen en waren erg populair bij de vrouwen.”

Calvin staat niet alleen bekend als een charmante man die populair is bij de vrouwen, maar zo’n dertig jaar geleden gaat er ook een ander gerucht rond in het dorp. Recent doet Luko dan ook een bijzondere ontdekking: “Ik kreeg een pop-up van een DNA-test op internet en dat heb ik toen gedaan. Dichtbij huis kwam daar een match uit met ene Gisou. Ik zag een foto van haar en de gelijkenis was treffend. Ik nam contact met haar op en zij vertelde me dat ze haar vader niet kende, maar daar kon ik wel bij helpen. Later onderzoek bevestigde dat ik haar halfbroer ben. Kort daarvoor vroeg ik nog aan mijn vader, met wie ik nog steeds contact heb, of hij hier nog meer kinderen heeft. Hij antwoordde dat hij het niet wist, maar toen kwam Gisou op de proppen...”

Luko wil heel graag weten of hij nog meer halfbroers of -zussen heeft: “Ik ben bijna 50 en als er nog andere familie rondloopt, dan wil ik ze graag leren kennen. Ik ben vaker aangesproken door verschillende mensen: ‘Ben jij een zoon van Sinclair? Ik herken je loopje!’. Ik heb ook vaak mensen zien lopen in wie ik mezelf dacht te herkennen. Door dat soort dingen vermoed ik dat ik meer halfbroers of -zussen heb. Met mijn vaders antwoorden kan ik niets… Daarom ben ik ook op zoek naar vorige vriendinnen of mensen die hem gekend hebben. Mogelijk kunnen zij mij meer vertellen.”

Aanknopingspunten:
* vrouwen die omgang hadden met Calvin Lee Sinclair of zijn mogelijke kinderen
* Calvin is een Amerikaanse militair
* hij woonde van eind jaren 60 tot medio 1991 in Soest, Soesterberg en Zeist, waaronder in een flat in de wijk Vollenhoven
* hij had een donkere huidskleur en groene ogen
* kwam vaak in Dancing Cartouche, café de Spitfire en bar Pinokkio in Zeist
* heeft in de jaren 70 en 80 verschillende vriendinnen gehad

Luko zoekt kinderen van Calvin Lee Sinclair - deel 1