Naar homepage
Adres Onbekend

Terugblik: Coby vond halfzus Man

  1. Nieuwschevron right
  2. Terugblik: Coby vond halfzus Man

Coby en Lei Lan gaan DNA testen!

Hoewel Coby altijd heeft gezocht op de naam Mang Soi, blijk je die naam net anders te spellen: als Man Sui. We vinden hem terug in de archieven en hij heeft een tijd op hetzelfde adres als Coby's moeder gewoond in Amsterdam. En we zien maar liefst vier halfbroers en -zussen van Coby in de papieren staan. Een van hen reageert, de jongste zus: Lei Lan. Helaas blijkt haar vader al in 1982 te zijn overleden. Coby mag na de uitzending contact opnemen met haar halfzus! In de uitzending van zondag 20 december 2020 hoor je hoe het verdere contact is verlopen. De uitkomst? Coby en Lei Lan gaan DNA testen! Wordt vervolgd dus... Beluister de fragmenten hieronder voor het hele verhaal.

Het verhaal
Coby wordt geboren in 1949. Haar vader is de Chinese Mang Soi, maar ze heeft hem niet lang meegemaakt: “Mijn ouders zijn uit elkaar gegaan en ik heb mijn vader voor het laatst gezien toen ik zeven jaar oud was. Ik woonde toen met mijn moeder in Amsterdam; mijn vader woonde in Den Haag. Hij kwam me nog regelmatig opzoeken, maar mijn moeder maakte mij bij ieder bezoek bang voor hem. Ze zei dat hij mij mee zou nemen naar China en dat ik daar op een matje moest slapen. Als ik zijn auto zag aankomen, dan rende ik naar boven en verstopte ik me in huis. Ik wilde natuurlijk niet meegenomen worden.”

De verhalen maken Coby zo bang, dat ze haar vader niet meer onder ogen durft te komen. Ze ziet hem daarom bij haar oma en daar laat hij haar iets heel bijzonders zien: “Hij trok zijn portemonnee en liet mij pasfoto’s zien van drie andere kinderen. Ik moet dus nog ergens halfbroers en -zussen hebben! Ik besefte vorig jaar voor het eerst dat ik te laat was om meer informatie aan mijn moeder te vragen. Ze heeft ook nooit over mijn vader gesproken. Hij heeft misschien wel geen contact meer gezocht, omdat hij dacht dat ik hem toch niet wilde zien. Toen ik zeven jaar oud was zijn we verhuisd zonder bij hem een adres achter te laten...”

Coby heeft ooit van haar moeders zussen gehoord dat haar vader in een Chinees restaurant werkte aan de Lange Poten in Den Haag: “Ik was vroeger niet iemand die zomaar een restaurant binnen zou stappen om te vragen naar mijn vader. Dat vond ik raar. Maar nu leeft hij naar alle waarschijnlijkheid niet meer... Daarom ben ik ook op zoek naar mijn halfbroers en -zussen. Ik wil heel graag weten of er nog familie is. Ik heb niets te verliezen.”

Aanknopingspunten:
* vader Mang Soi (of Soi Mang) en zijn kinderen
* hij is van Chinese afkomst
* hij is geboren rond 1924
* hij werkte (begin) jaren 50 in een Chinees restaurant aan de Lange Poten in Den Haag
* hij woonde daar vermoedelijk in een Chinese wijk
* hij heeft mogelijk vier kinderen gekregen, waaronder tenminste één zoon
* die zoon draagt vermoedelijk (gedeeltelijk) de naam Mang Soi

Coby zoekt haar vader Man Sui en zijn kinderen - deel 1

Coby zoekt haar vader Man Sui en zijn kinderen - deel 2

Coby zoekt haar vader Man Sui en zijn kinderen - deel 3

Coby zoekt haar vader Man Sui en zijn kinderen - deel 4

Coby zoekt haar vader Man Sui en zijn kinderen - deel 5