Adres Onbekend

Nog niet opgelost - Liiban Abdi

KRO-NCRV
foto: Royalty free
  1. Nieuwschevron right
  2. Nog niet opgelost - Liiban Abdi

Liiban Abdi (21) komt uit een grote, van oorsprong Somalische familie.

De familieband is sterk, hoewel de meeste familieleden in het buitenland wonen. Neef Ritwan is eigenlijk het enige familielid dat Liiban in Nederland heeft.

Ritwan is de zoon van Mohammed Abdi en Denise Pakvis. Een mooie combinatie van Somalië en de Bollenstreek. Hij groeit op in Den Haag, maar gaat met zijn moeder mee op het moment dat zijn ouders uit elkaar gaan. Ritwan verdwijnt uit het zicht van de familie Abdi. Hij is dan pas vijf jaar oud.

Als Liiban op familiebezoek in het buitenland is, hebben ze het altijd over Ritwan.
Iedereen wil hem leren kennen: "Ik dacht: ik neem het op me. Hij heeft gewoon nog 25 neefjes en nichtjes van vaders kant! Ik weet niet eens of hij dat wel weet.”
In 2010 vindt Liiban een goed spoor dankzij oud-klasgenoten. Ritwan zou een andere achternaam hebben gekregen nadat zijn moeder is hertrouwd.

Het zou kunnen dat Ritwans moeder niet achter contact met de familie van haar ex staat, maar Liiban hoopt dat Ritwan contact met hem wil: “Ik wil tegen Ritwan zeggen dat hij welkom is, dat hij familie is en dat ik me hem nog goed herinner. Ik wil hem laten weten dat ik het begrijp als hij niets van ons afweet, maar hij is nu volwassen. Daar kan toch verandering in komen?”

resultaat in de uitzending van zondag 20 november:
Met het bellen naar de voetbalclub Velo komen we niet verder, maar een goede tip van een luisteraar brengt ons tot aan de voordeur van neef Ritwan. Via de buren leveren we een boodschap af: Ritwan wordt gezocht door zijn neefje Liiban. Helaas krijgen we geen antwoord op ons briefje. We blijven hopen voor de aardige Liiban en voor Ritwan, want die zou er veel familie kunnen bij krijgen.