Adres Onbekend

goede vriend Alfred Noppeneij

KRO-NCRV
foto: Egberdina
  1. Nieuwschevron right
  2. goede vriend Alfred Noppeneij

“Jij was eigenlijk mijn eerste verkering, Egberdien!"

De naam Noppeneij blijkt niet vaak voor te komen in Nederland en dus bellen we de hele lijst in het telefoonboek af op zoek naar Alfred. Als snel wordt zijn naam herkent door familie. Hij zou nu in Alphen aan den Rijn wonen en ja hoor! Het is hem! Hij komt uiteraard voor Egberdina aan de lijn: "Och Alfred, wat leuk dat je hebt gereageerd!". Alfred kan zich haar nog goed herinneren: "Het klinkt misschien gek, maar jij was eigenlijk mijn eerste verkering, Egberdien!". Beluister de fragmenten hieronder voor het hele gesprek tussen Alfred en Egberdina.

Het verhaal
Egberdina vindt het in eerste instantie een beetje te veel van het goede om haar hele verhaal over Alfred bij ons op de radio te vertellen. Maar uiteindelijk doet ze het tóch! Ze schrijft ons: "Mijn verlangen om Alfred mogelijk weer te ontmoeten, heeft voorrang!".

Egberdina leert Alfred Noppeneij kennen in 1962 in Den Haag. Ze beleven samen een leuke tijd en Alfred komt vaak bij haar over de vloer: “Mijn moeder werkte net als hij bij de V&D, dus zij kenden elkaar volgens mij ook. Alfred en ik gingen vaak dansen en muziek maken. We zijn zelfs naar zijn tante in Oostenrijk geweest met z'n tweetjes! Daar heeft hij een Edelweiss voor mij geplukt en die heb ik nog steeds!”.

Na de leuke tijd samen, vertrekt Alfred om de wereld rond te reizen: "Dat plan had hij altijd al in zijn hoofd zitten. Uiteindelijk heb ik hem in juli 1966 afgezet bij de snelwegoprit bij het Malieveld. Vanaf daar begon hij liftend aan zijn reis...". Tijdens die reis stuurt hij Egberdina veel brieven: “Ik kreeg brieven en kaarten uit Italië, Joegoslavië, Griekenland, Istanbul, Spanje en nog veel meer! Soms hele mooie, soms op een kladpapiertje. Maar toen stopte dat en hebben we nooit meer contact gehad. Onze levens liepen heel anders en daarin zijn we elkaar verloren ben ik bang. Hij was zo integer, dierbaar, betrouwbaar en liefdevol. We hebben hele bijzondere en leuke momenten meegemaakt. Hoe zou het met hem zijn?".

Aanknopingspunten:
* vriend Alfred Noppeneij of Noppeney (spelling onzeker)
* geboren rond 1945
* werkte vanaf 1962 op de verlichtingsafdeling bij V&D in Den Haag
* woonde met zijn ouders in de Paul Gabrielstraat in Den Haag
* zijn moeder was een kleine vrouw, waarschijnlijk een Oostenrijkse
* Alfred had een tante in het Zillertal
* zijn vader had een mooie patatkraam in de haven van Scheveningen
* Alfred ging in de zomer van 1966 in zijn eentje een aantal maanden op reis door Europa
* op 19 maart 1978 organiseerde Alfred de Oosterse Antiekbeurs “Aziatica” in Avifauna, Alphen a/d Rijn
* dat heeft zoekster gezien in de Leidse Courant van 05-03-1977, pag. 5
* Alfred was ca. 1.85m., slank en had een mooi gezicht en middelblond haar

Egberdina en Alfred