Adres Onbekend

vriendin Jose Bakker

KRO-NCRV
  1. Nieuwschevron right
  2. vriendin Jose Bakker

"Wat fijn dat je me zulke mooie herinneringen hebt gegeven!"

We vinden José Bakker via haar schoonzus, mevrouw Arenoe, die ons haar nummer geeft. Maria is ontzettend blij dat haar vriendin voor haar aan de lijn komt: "Wat fijn dat je me zulke mooie herinneringen hebt gegeven, José!". Beluister het fragment hieronder voor het hele verhaal.

Het verhaal
Maria leert Jose Bakker kennen via haar ex-man Jan. Jan is een collega van de man van Jose; ze werken beiden bij DSM in Utrecht. De twee mannen raken bevriend en zo ontstaat er ook een vriendschap tussen Maria en Jose: “Zij waren als familie voor ons! We waren daar heel vaak. We waren tegelijk zwanger en dat was zo leuk! Dochters van dezelfde leeftijd. Wij waren erg op elkaar gesteld. Maar wat met vriendschap wel speelt, is dat het verwatert als je ver van elkaar woont…”

Jose verhuist namelijk van Dordrecht naar Brabant, wat ervoor zorgt dat de vriendinnen verder van elkaar vandaan wonen. Ook scheiden Maria en Jose destijds allebei van hun partner: “De laatste keer dat ik Jose zag was zo’n twintig jaar geleden. We gingen uiteten in Brabant en ik merkte dat het niet goed ging. Ze had het moeilijk en tegelijkertijd ging ook haar huwelijk stuk. Na de scheiding is de vriendschap helemaal verwaterd. Het was niet meer zoals het was. Ik zou na al die jaren hier toch graag met haar over praten en er voor haar zijn. Ik denk dat ik haar moet vinden. Dat moet gewoon. Dan kan ik haar vertellen wat een mooie herinneringen ze mij in het leven gegeven heeft.”

Aanknopingspunten:
* vriendin Jose Bakker
* geboren rond 1952
* haar vader heette Leen Bakker
* Jose had twee broers en een zus: Arie, Kees en Anneke
* haar oudste broer Arie Bakker is overleden
* Jose was getrouwd met Koos Busink en scheidde ook van hem
* zij hadden samen twee dochters: Chesa en Britt
* laatst bekende adres: Loon op Zand, in een prachtig landhuis
* Jose fokte paarden daar

Maria zoekt vriendin Jose Bakker