De Ultieme Lunchtip: 31 augustus


De Ultieme Lunch tip van vrijdag 31 augustus: Melanzane alla Parmigiana

Melanzane alla Parmigiana


Ingrediënten

    Aubergine
    Gepelde tomaten (bij voorkeur pomodori)
    Mozzarella
    Parmezaanse kaas of Pecorino
    Verse Basilicum
    Knoflook
    Zout/Peper
    Olijfolie


Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

  2. Snij de aubergine overlangs in plakken van ongeveer een halve centimeter dik. Wrijf de plakken goed in met zout en  olijfolie.

  3. Leg de plakken op een ovenplaat met bakpapier. De aubergine mag vervolgens 15-20 minuten in de oven.

  4. Dan aan de slag met de saus. Doe in een pannetje een laagje mooie olijfolie en een paar tenen knoflook. Laat het langzaam sudderen tot de tenen gaar zijn, haal dan de knoflook er uit en laat de olie enigszins afkoelen.

  5. Doe de gepelde tomaten in het pannetje. Je kunt ervoor kiezen om de tomaten gepeld te kopen, of zelf te pellen. De tenen knoflook knijp je fijn en doe je erbij, met veel verse basilicum en een beetje zout en peper.

  6. Laat de saus vervolgens rustig inkoken tot het vocht er uit is.

  7. Pak een lasagne schaal en leg de plakken aubergine er in. Smeer daar de tomatensaus overheen, een laag mozzarella en dan geraspte parmezaanse kaas of Pecorino.

  8. Maak nog eenzelfde soort laag.

  9. Het geheel mag vervolgens 25 minuten in de oven op 180 graden.

  10. Klaar! Het is warm of half lauw te eten, lekker met een stuk brood.

Eet smakelijk!



Delen