Oud-gitarist BZN Cees Tol (70) overleden


In de nacht van donderdag op vrijdag is oud-gitarist Cees Tol overleden.

BZN

​Tussen 1966 en 1988 speelde hij in de succesvolle band BZN. Samen met Jan Tuijp schreef hij grote hits voor de band zoals 'Amore', 'Just An Illusion' en 'Pearlydrumm'.

Tol (uiterst rechts) met BZN: 

Tol & Tol

​​Na BZN vormden hij samen met zijn broer Thomas het duo Tol & Tol. Eén van de grootste hits van de broers was het nummer 'Eleni'. Tot een paar jaar terug schreef de Volendammer teksten voor Jan Smit. Cees Tol is aan de gevolgen van een plotselinge longontsteking overleden. Hij is 70 jaar oud geworden. 

Om deze Twitter-post te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: ANP


Laat een reactie achter
Je moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie1 reacties

Geschreven door:  

ada schipper

16 april 2018 - 14:25 uur

Erg triest. Ik heb Cees na de beroerte die hij kreeg niet meer in het muziekcircuit terug gezien. Hij was een top muzikant en wat vele mensen niet wisten is dat hij daarvoor nog regelmatig met de oude BZN66 optrad. Heerlijke oude rocknummers voortreffelijk gespeeld door de band.Tijdens de optredens nu bespeelde broer Thomas Tol soms de gitaar. Vorige week nog vreselijk genoten van de oude BZN 66 in Midwoud. we deden Thomas nog de groeten aan zijn broer. Veel sterkte voor iedereen. Weer een grote muzikant in een klein landje heen gegaan. Er is een mooi afscheidsfilmpj e van Jan Aker op you tube van Cees Tol.