Radio 1 op AM 747

In bijna heel Nederland zijn de publieke zenders weer te ontvangen. De ontvangstkwaliteit is echter niet overal zo goed als de luisteraar gewend is. Vanwege de zendmast-storingen is op dit moment Radio 1 op middengolf 747 AM te horen, in plaats van Radio 5.

Luister online naar Radio 5 Nostalgia!

In grotendeels de gehele provincie Groningen zijn de publieke zenders nog niet te beluisteren. Hier worden dinsdag noodzenders geplaatst die hopelijk dezelfde dag nog effect hebben.

In de regio Breda-Tilburg is Radio 1 nog niet via FM te beluisteren. Hier is de luisteraar aangewezen op kabel, mobiele app, online en AM 747 totdat Lopik weer volledige capaciteit heeft. In de regio's Alkmaar en Kampen-Emmeloord is Radio 2 via een noodzender te beluisteren. LET OP: dit is via een afwijkende frequentie: 87,7. Hoe lang dit nodig blijft is nog niet zeker. Alle andere zenders zijn via de normale frequenties te beluisteren. 

Kijkers en luisteraars via de kabel en de satelliet ondervinden geen problemen. Ook is Radio 5 Nostalgia via internet nog altijd live te beluisteren.

Protocol

Volgens de protocollen kan bij aanhoudende storing Radio 1 op 747 de AM-Frequentie worden uitgezonden, in plaats van Radio 5. U kunt via kabel en internet nog gewoon naar Radio 5 luisteren.

U kunt alle publieke radiozenders verder beluisteren via de applicaties voor de mobiele telefoon of via de website: http://www.publiekeomroep.nl/radio

Heeft u een specifieke vraag over de ontvangstproblemen van de publieke radiostations op de FM?
Er is vanaf nu een speciaal informatienummer: 020 - 8941010


Delen