De lachende Lonesome Tonight


Zelfs op single uitgebracht

Op 26 augustus 1969 werd dit onvergetelijke optreden opgenomen. De single verscheen op 10 januari 1981 in onze Top 40 op #34.

Van klassiek tot hilarisch

Van oorsprong is Elvis' ballade in 1960 opgenomen, en groeide uit tot een van zijn persoonlijke favorieten. 9 jaar later volgde deze live opname, in 'zijn' Las Vegas uitgevoerd. Volgens de (twijfelachtige) overlevering raakt 'The King' van slag na het zien van een kale man die zijn pruik afdeed of verzette... Andere bronnen vermelden dat hij werd afgeleid door de stem van achtergrondzangeres Cissy Houston.

Deze versie van zijn (live)klassieker is zelfs op single uitgebracht! In Engeland bereikte de 'laughing version' de 25e plaats in Engeland in 1982.

Geniet nog eens van deze heerlijke opname:
Laat een reactie achter
Je moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie2 reacties

Geschreven door:  

Wim Winters

12 januari 2018 - 10:28 uur

Hij lacht om de kale man! In zijn lied verzint hij ter plekke de volgende regel: ‘I wish you had hair’. Daarna gaat hij lachen. Elvis had humor en in de zaal snapt niemand waarom. Logisch, die zagen niet wat Elvis zag. Tegenwoordig zal een kaal hoofd niet opvallen!


Geschreven door:  

Barbar

11 januari 2018 - 22:26 uur

Het lijkt me duidelijk dat we op 0:46 het antwoord krijgen.