Liesbeth List krijgt Radio 5 Nostalgia Oeuvreprijs


Liesbeth List ontvangt de Radio 5 Nostalgia Oeuvreprijs tijdens een speciaal concert in het DeLaMar Theater in Amsterdam.

Onderscheidende bijdrage aan Nederlandse muziek

Radio 5 Nostalgia eert de chansonnière voor haar onderscheidende bijdrage aan de Nederlandse muziek in haar carrière die ruim 40 jaar beslaat. Liesbeth List ontvangt op dinsdagavond 2 april in het DeLaMarTheater de Radio 5 Nostalgia Oeuvreprijs. Ze beklimt nog één keer het podium, na haar afscheidstournee van afgelopen januari. De grande dame ontvangt de Radio 5 Nostalgia Oeuvreprijs en zingt uit haar rijke oeuvre. Evergreens als ‘Pastorale’, ‘Brussel’ maar ook ‘Non, je ne regrette rien’ passeren de revue. De zangeres treedt op met haar eigen band.

“Radio 5 Nostalgia eert Liesbeth List voor haar oeuvre en haar bijzondere bijdrage aan de lichte muziek. Wij hebben veel respect voor de wijze waarop ze haar carrière vorm heeft gegeven”, zegt Ron Stoeltie, manager muziek van Radio 5 Nostalgia. “Sinds jaar en dag weet Liesbeth een miljoenenpubliek te bekoren met haar prachtige stem, haar mooie liedjes en bovenal haar warmte en persoonlijkheid.”

Glansrijke carrière

Liesbeth List (71) was op 21-jarige leeftijd voor het eerst op televisie te zien en maakte op jonge leeftijd kennis met het Nederlandse publiek. Vanaf 1964 trok de zangeres jarenlang muzikaal op met Ramses Shaffy. Het duet ‘Pastorale’ met Shaffy werd in 1969 een grote hit. Daarna bracht ze verschillende albums en singles uit en had succes met liedjes van Jacques Brel. Ook werkte ze werkte samen met grote namen als Charles Aznavour, Rod McKuen en Gilbert Bécaud. In 1971 ontving ze een Edison en in 1998 een Gouden Harp. Na een uitstapje naar de VS was List vanaf eind jaren '90 te zien in talloze musicals. Haar indrukwekkende vertolking van Edith Piaf was één van de hoogtepunten. Op 30 januari 2013 stond de zangeres voor het laatst op de bühne tijdens haar jubileumtour '40 jaar Liesbeth' en sloot daarmee haar indrukwekkende zangcarrière af.

Feestelijke avond

Radio 5 Nostalgia reikt de Oeuvreprijs uit aan een artiest/componist die gedurende lange tijd van grote betekenis is geweest voor de lichte muziek. De prijs bestaat uit een award en een geldbedrag van 5.000 euro, dat bestemd is voor een door de ontvanger te kiezen goed doel. Tijdens de feestelijke avond maakt Liesbeth List bekend naar welke organisatie deze donatie gaat. Eerder ontvingen Cliff Richard, Willeke Alberti, Lee Towers en George Baker de Radio 5 Nostalgia Oeuvreprijs.

Beluister het concert

Heeft u geen kaarten gewonnen? Geen nood: u kunt het ook thuis nog meemaken: Radio 5 Nostalgia zendt namelijk op maandag 8 april aanstaande het concert in zijn geheel uit tussen 14:00 en 16:00. De presentatie is in handen van Hijlco Span & Myrna Goossen. Houd de site tevens in de gaten voor foto's!

 

Foto: Frederique Vlamings


Laat een reactie achter
Je moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie0 reacties