Astrid Seriese en Erwin van Ligten in Volgspot


Op donderdag 10 januari staat de Volgspot gericht op zangeres Astrid Seriese en gitarist Erwin van Ligten. Onlangs startte hun nieuwe theaterprogramma 'Blues & Poetry'.

Je man gaat er met je beste vriendin vandoor, je raakt je baan kwijt en je hebt een lekkage in je huis, precies boven je bed. Het leven is doordrenkt met blues!

Blues & Poetry

Zangeres Astrid Seriese en gitarist Erwin van Ligten kennen elkaar al heel lang. In Blues & Poetry bundelen ze hun krachten en brengen ze hun talenten opnieuw samen. Het resultaat is een muzikaal doorwrocht programma. Chocoladebruine songs van onder anderen Duke Ellington, Tom Waits en John Hiatt worden afgewisseld met melancholische songs uit het repertoire van Billie Holiday en de licht erotisch getinte songs van Bessie Smith. En gloednieuwe liedjes, gecomponeerd door Seriese en Van Ligten gaan in première, op poëzie van onder meer Carolyn Beard Whitlow.

Presentator Hijlco Span praat met Seriese en van Ligten over de raakvlakken van hun Indische achtergrond, de hang naar melancholie en het schrijven van liedjes en muziek.

Als u meedoet met het cryptospan kunt u 2 vrijkaarten winnen.

 

Volgspot (Plein 5)
Presentatie: Hijlco Span
14.00 - 16.00 uur

 Foto: Friso Keuris