50 jaar Toppop op NPO Radio 5

Verjaardagsfeest op radio en televisie

Op 22 september 1970 ging de eerste aflevering van Toppop de lucht in. Het muziekprogramma werd razend populair en de jeugd zat op vrijdag rond 7 uur aan de buis gekluisterd. De grootste artiesten uit binnen- en buitenland kwamen maar al te graag naar de studio van Toppop. Want zonder Toppop geen hit. Dit alles met mr. Toppop Ad Visser en het ballet van Penney de Jager.images/2020/07/penny-Ad-close.jpg


(foto: AVROTROS)

NPO Radio 5 duikt in Toppop verleden

Van maandag 21 tot en met vrijdag 25 september duikt NPO Radio 5 in het roemruchte verleden van het legendarische tv-programma Toppop. 

Iedere dag zijn er portretten te horen van mensen die aan Toppop hebben meegewerkt. Hoe was het om bij het bizarre optreden van Iggy Pop te zijn, die tijdens zijn vertolking van ‘Lust For Life’ besloot met het decor van Toppop aan de haal te gaan? Of hoe is het gelukt om Village People naar Nederland te krijgen? 

Ook wordt er iedere dag de Toppop Quiz gespeeld met daarin 'De Vraag Van Ad': Ad Visser voelt de NPO Radio 5-luisteraars aan de tand. Wat weten zij nog van Toppop?

’s Avonds schuift in Volgspot tussen 20.00 en 22.00 uur een gast aan die vertelt over zijn herinnering aan Toppop.

Televisie

Op televisie wordt met de vijfdelige serie 'Het beste van 50 jaar Toppop' teruggeblikt op de meest onvergetelijke momenten. 

In de documentaire 'Het verhaal van 50 jaar Toppop' kijkt Ad Visser samen met bedenkers, makers en diverse Nederlandse en buitenlandse artiesten terug op dit unieke muziekprogramma.

Het Verhaal van 50 jaar Toppop
woensdag 2 september om 21.10 uur op NPO 3

Het Beste van 50 jaar Toppop
vanaf woensdag 5 augustus 20.20 uur op NPO 3

Meer informatie vind je op de site van AVROTROS


Delen