50 jaar Holland Pop Festival

Dit jaar is het vijftig jaar geleden dat de Nederlandse hippie-cultuur echt tot leven kwam.

(foto's : ANP & Wikimedia - Rob Mieremet/ANEFO en Erik Baas)

In de week van 22 juni besteden we op NPO Radio 5 aandacht aan dit legendarische festival met de muziek, specials en natuurlijk de Holland Pop Festival Podcast!

Vrijdag 26 juni zie je op NPO 2 de documentaire '50 jaar liefde, vrijheid en muziek'.

Topmuziek

Bijna 100.000 bezoekers luisterden in het Kralingse Bos in Rotterdam naar internationale bands zoals onder anderen Jefferson Airplane, Pink Floyd, Santana, The Byrds, Canned Heat, Soft Machine, T-Rex, Dr. John the Nighttripper, Country Joe, Al Stewart, Mungo Jerry, Fairport Convention en Soft Machine, de Nederlandse Focus, Ekseption, CCC Inc. en Supersister en de Lex Harding Drive-in-show. 

Het was het eerste meerdaagse openluchtfestival op het Europese vasteland. Daarnaast was dit het moment dat het Nederlandse gedoogbeleid begon. Er werd geblowd onder toeziend oog van agenten en mensen uit de gezondheidszorg.

Veel betrokkenen zijn inmiddels overleden, maar gelukkig zijn er nog heel veel onder ons met goed geheugen. Hier en daar vertroebeld door ouderdom of andere enerverende ervaringen; misschien als gevolg van vijftig jaar gedoogbeleid.

Holland Pop Festival Podcast

Duik nog dieper in dit epische stuk Nederlandse muziekgeschiedenis en beluister de Holland Pop Festival Podcast op iTunes, in Spotify, de Radio 5 app en onze website



beluister de holland pop festival podcast

50 jaar liefde, vrijheid en muziek
NPO 2 - vrijdag 26 juni - 19:40


Delen