Volgspot zoekt creativiteit in crisistijd

Het NPO Radio 5-programma nodigt artiesten de komende maanden uit om te schrijven en spelen over de situatie waar we ons in bevinden. In de rubriek ‘Niet zonder ons’ laat Volgspot vier dagen per week de creatieve resultaten horen. Uiteraard staat er een financiële vergoeding tegenover.images/2020/03/2019-05-portreten-kro-ncrv-dag-2-5-hijlco-span-6741.jpg


Blijven bewonderen

Presentatoren Hijlco Span en Astrid de Jong:

“We zitten met zijn allen in een situatie waarin we het beste van proberen te maken. Zelfstandigen in de cultuurhoek worden direct getroffen doordat al hun optredens zijn gecanceld. Op de deze manier hopen we het creatieve brein draaiende te houden en kunnen we artiesten financieel een klein steuntje in de rug geven. Het sluit goed aan bij de visie van de KRO-NCRV: ‘Laten we wat meer naar elkaar omkijken'. De titel van de rubriek ‘Niet zonder ons’ verwijst natuurlijk naar het nummer van Ramses Shaffy. Wij kunnen niet zonder cultuur en artiesten kunnen niet zonder publiek. We moeten blijven lachen, werken en bewonderen...”

Vrij spel

De teksten voor ‘Niet zonder ons’ mogen overal over gaan, zolang er een link is met de huidige situatie. Nummers over thuiswerken, het hardwerkende zorgpersoneel of het uitstel van het EK-voetbal. Van een vertaling van ‘Don’t stand so close to me’ tot een conference over sociale onthouding.

Wie mee wil doen kan een mailtje sturen aan: volgspot@kro-ncrv.nl


Volgspot
iedere werkdag tussen 20.00 en 22.00
gepresenteerd door Hijlco Span en Astrid de Jong


Delen