Artiest

Tim Akkerman - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Tim Akkerman
Voormalig zanger van de Haagse band DI-RECT. Hij verlaat de band in maart 2009 om zijn solocarrière te starten. Zijn debuutalbum verschijnt in november 2011 en een paar jaar later, in 2014, brengt hij een tweede plaat getiteld The Journey.

Tim Akkerman is een Nederlandse muzikant en singer-songwriter. Hij breekt door als leadzanger van de populaire Haagse band Di-rect. Hij besluit uit muzikale overwegingen de band in maart 2009 te verlaten. Op dat moment schrijft hij al nummers die hij graag als soloartiest wil uitbrengen.

Debuut als soloartiest

Tim Akkerman start eind 2010 met zijn nieuwe band zijn eerste theatertour langs 32 theaters. Na deze tour duikt hij de studio in om zijn nummers klaar te stomen voor zijn debuutalbum dat in november 2011 verschijnt. Hierop is hij op één nummer te horen met een compleet zangkoor.

The Journey

En in 2014 is Tim Akkerman weer helemaal terug met zijn album The Journey, die hij in april uitbrengt. De eerste single heet 'Break It Up'. Een jaar later is Akkerman één van de gasten tijdens het jubileumconcert van zijn voormalige band Di-rect. Vlak voor zijn deelname aan dit concert brengt de zanger zijn single 'I'm Still Alive' uit.

Nummers Tim Akkerman