Naar homepage
Artiest

Robin Thicke - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Robin Thicke
Robin Thicke schrijft in zijn tienerjaren liedjes voor onder andere Michael Jackson, Pink, Christina Aguilera en Marc Anthony. Als volwassen man scoort hij hits met 'When I Get You Alone', 'Magic', 'Sex Therapy' en 'Blurred Lines'.

Jonge jaren

Als zoon van zangeres Gloria Loring en Growing Pains-acteur Alan Thicke groeit Robin Thicke op in de veilige buitenwijken van Los Angeles in de jaren ’80 en ’90. Op zijn dertiende schrijft Thicke al zijn eerste liedjes. Op zijn zestiende krijgt hij via een kennis de kans bij het label Interscope Records. Als tiener schrijft hij liedjes voor o.a. Michael Jackson, Pink, Christina Aguilera, Mya, Brandy, Marc Anthony en Jordan Knight.

Debuutalbum

In 2002 brengt Robin Thicke zijn debuutalbum Cherry Blue Skies uit. Het album wordt later omgedoopt tot Beautiful World. De hitsingle van het album is ‘When I Get You Alone’, met de sample van Beethovens‘Symfonie nr. 5’. Het wordt in Nederland en België een top 5-hit. Het album verkoopt misschien niet heel goed maar muziekcritici zijn vol lof. Het album wordt vergeleken met muziek van Jamiroquai en Lenny Kravitz.

The Evolution Of Robin Thicke

Op het label van Pharrell Williams, Star Trak, brengt hij het album The Evolution Of Robin Thicke uit in 2006. Het wordt met platina bekroond in de Verenigde Staten. In Nederland brengt het album geen hits voort, maar in de VS wordt de tweede single ‘Lost Without U’ goed ontvangen. Het komt op de eerste plek in de r&b/hiphop charts.

Magic

Het album Something Else volgt in 2008. ‘Magic’ is de eerste single van het album. Het wordt in Nederland een tijdje gebruikt in een telefoon reclame en behaald de achtste plek in de hitlijst.

Sex Therapy

Het vierde album heet Sex Therapy (2009). De titelsong wordt in de r&b/hiphop hitlijst een nummer 1-hit. Het volgende album Love After War (2011) is geen commercieel succes voor Thicke.

Blurred Lines

In maart 2013 brengt Thicke de single ‘Blurred Lines’ uit met Pharrell Williams en rapper T.I. In een paar dagen wordt de videoclip ruim 1 miljoen keer bekeken op YouTube. De knappe modellen in de videoclip hebben er geen moeite mee om uit de kleren te gaan. Gelukkig voor Robin Thicke heeft zijn vrouw Paula Patton er ook geen problemen mee. "Ik heb wel netjes toestemming gevraagd," aldus Thicke.

Nummers Robin Thicke