Artiest

Midlake - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Midlake
Vijfkoppige lo-fi rockband uit Texas, die zich richt op een indie-rocksound met harmonieuze samenzang en veel toetsen.

Texas schoolboys

Vijf jongens die samen naar de North Texas School of Music gaan besluiten samen een band op te richten. Paul Alexander (bas, toetsen), Eric Nichelson (toetsen, gitaar), Eric Pulido (gitaar, toetsen), Tim Smith (zang, gitaar, toetsen) en McKenzie Smith (drums) noemen hun band Midlake en maken hun eerste album in 2004. Bamnam And Slivercork. Het is een psychedelisch lo-fi album (denk Sgt. Pepper in een garage opgenomen), dat bij liefhebbers van het lo-fi genre vrij populair wordt. 

The Trials Of Van Occupanther

De jongens zelf besluiten dat de jaren '60 nu echt passé zijn en geven hun tweede album een jaren '70-geluid mee. The Trials Of Van Occupanther (2006) is een grote stap voorwaarts vergeleken met hun debuut. 'Roscoe', de eerste single van het album, wordt in Amerika zelfs een bescheiden hitje (op de college radio). 

Tim Smith vertrekt

The Courage Of Others, uitgebracht in 2010, brengt weinig vernieuwing. Zanger en tekstschrijver Tim Smith verlaat de band, en de overgebleven bandleden beginnen vrolijk opnieuw met nieuwe bandleden Jesse Chandler (piano, fluit) en Joey McClellan (gitaar); Pulido wordt zanger. 

Antiphon

De verandering in sound is niet direct overweldigend te noemen met de nieuwe bandleider Smith aan het roer. Antiphon, dat uitkomt in oktober 2013 is wel een doorwrocht album. Met dezelfde Fleet Foxes-achtige pastorale samenzang als bij de andere albums; gewoon nét een tikje anders en dat is prima. 

Nummers Midlake