Artiest

Harde Noten - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Harde Noten
Harde Noten bestaat uit Bertolf Lentink en Kasper van Kooten, een komische rasmuzikant en een muzikale beroepskomiek die veel gemeen hebben in hun kijk op de kleine maar ook grote zaken des levens.

Gelegenheidsduo

Het duo komy tot stand door een ontmoeting in een Amsterdamse muziekclub. Daar raakte zij in gesprek en komen ze erachter dat ze twee dingen gemeen hebben: een enorm writers-block en een liefde voor vlammend Thais eten. Onder genot van het laatste leren ze dat ze zich opvallend vaak aan hetzelfde kunnen ergeren, maar ook op precies dezelfde snaar te raken zijn.

Ook op muzikaal gebied kan het duo elkaar perfect aanvullen; Bertolf zoekt naar iemand met interesse in zijn teksten en van Kooten iemand die naar zijn muziek wil luisteren. Het gelegenheidsduo is geboren: Bertolf als zanger in het Nederlands en van Kooten ouderwets achter de drums.

Muzikale achtergronden

Wat de heren dan weer niet gemeen hebben, zijn hun muzikale achtergronden. Daar waar van Kooten graag meespeelt met Prince of d’Angelo, tokkelt Bertolf er rustig op los met de bluegrass gitaren van Tony Rice of Alison Krauss. En deze diverse muzikale invloeden zijn duidelijk terug te horen in de 10 gloednieuwe nummers van hun CD Harde Noten en de gelijknamige theatertour die in februari 2013 van start zal gaan.

Nummers Harde Noten