Artiest

Brand New Heavies - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Brand New Heavies
In de vroege jaren 80 begon "Brother International" met het maken van Acid Jazz. Ze werkten alleen instrumentaal. De groep werd omgedoopt tot "Brand New Heavies" toen N'Dea Davenport zich aansloot als zangeres. De naam Brand New Heavies is een verwijzing naar een quote van James Brown: "Minister of New Super Heavy Funk". De groep scoort in de jaren 90 meerdere hits, zoals bijvoorbeeld "Dream on Dreamer" en "Spend Some Time" en "Never Stop".

Zang

De groep werd omgedoopt tot 'Brand New Heavies' toen N'Dea Davenport zich aansloot als zangeres. De naam Brand New Heavies is een verwijzing naar een quote van James Brown: 'Minister of New Super Heavy Funk'.  De groep scoort in de jaren 90 meerdere hits, zoals bijvoorbeeld 'Dream on Dreamer' en 'Spend Some Time' en 'Never Stop'.

Hiphop

Na een eenmalig optreden met MC Serch en een optreden met Q-Tip (A Tribe Called Quest), verlaat de groep steeds meer de jazz en gaat steeds meer de hiphopkant op. Daarna volgen samenwerkingen met The Black Sheep, The Pharcyde en Gangstarr. N'Dea Davenport verlaat de groep voor een solocarriere, maar keert na een aantal jaar weer terug op het oude nest.

Nummers Brand New Heavies