Naar homepage
Artiest

Just Brothers - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Just Brothers
Winifred Terry, Frank Bryant, Jimmy Bryant en Willie Kendrick vormden het vergeten sixties bandje dat opgegraven is in 1995 uit de Rock&Roll kelders dankzij The Golden Torch story van de Goldmine Soul Supply. En geliefd werd in het sample circuit vanwege "Sliced Tomatoes" de flipside van hun eerste singeltje.

Spinoff

Begin jaren 60 wilde Winifred Terry, werkzaam bij The Drifters een eigen compositie op een eigen plaat zetten. Hij ging op zoek naar een paar muzikanten uit de buurt en vond de gebroeders Frank and Jimmy Bryant. Zo begonnen de Just Brothers.Hun eerste plaat kwam uit op het label Lupine als "Sliced Tomatoes" en "Things will get better".In 1969 trad een nieuw lid toe: Frank's beste vriend Willie Kendrick om mee te zingen. Er waren plannen voor een LP, maar die kwam er nooit. Er is nog wel een single, uitgebracht door Garrison uit 1971, een Collectors Item dat bijna drieduizend dollar moet opbrengen.

Een muzikaal uitzendbureau

Atlantic baas Ertegun zelf gaf ooit toestemming tot het ontstaan van The Drifters, die gevormd werden in 1953 rond Clyde McPhatter. In de burelen van Atlantic was niemand gecharmeerd van deze "veel te Country&Western- achtige" band. Daarom werd de betekenis van de naam uitgelegd als letterlijk Drifters, dat wil zeggen dat de muzikanten gewoonweg vanuit andere groepen aangedreven kwamen. Wanneer iemand beweerd dat hij bij de Drifters heeft gespeeld, is het dus zaak te vragen wanneer? en hoe lang?

Nummers Just Brothers