Artiest

Nina June - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Nina June
Nina June brengt in 2008 haar debuutalbum Little Dreams uit. Na twee jaar touren brengt ze in september 2012 haar tweede album The World Awaits uit. In 2016 begint de zangeres aan haar nieuwe project Bon Voyage met een nieuw album in de vooruitzichten in 2017.

Debuutalbum Little Dream

In het derde jaar van de Rockacademie in Tilburg brengt Nina June in 2008 haar debuutalbum Little Dreams in eigen beheer uit. Ze speelt vervolgens in het voorprogramma van onder andere Beth Hart, Giovanva en Lior.

Beatles theaterproductie

Ook werkt Nina June mee aan een theaterproductie over The Beatles waarmee ze ruim tachtig zalen in Nederland bezoekt. Tijdens de Beatles-tour ontmoet ze Niels Geusebroek (ex-Silkstone) en ze schrijven samen twee liedjes voor het nieuwe album. Ze schrijven onder andere het duet  ‘I Don’t Belong Here’. Met het productieteam Pelican Productions schrijft ze vervolgens de overige negen liedjes voor het album.

The World Awaits

In september 2012 is het zover, June brengt haar tweede album The World Awaits uit. Haar eerste single is 'Work Of Art' en de tweede single is ‘Heart’s On Fire’. Ze heeft zich voor de elf zelfgeschreven nummers laten inspireren door singer-songwriters van deze tijd, zoals John Mayer, Lisa Hannigan en Ingrid Michaelson. Eind 2012 begint ze aan haar theatertournee.

Over de titel van het album zegt Nina June: “Ik heb de tijd genomen om te maken wat ik wilde en heb daar vooral ontzettend veel plezier in gehad. Waar ik vroeger dacht 'Je moet opschieten want de wereld wacht op je’ was mijn motto dit keer: ‘neem de tijd, de wereld wacht wel’."

'For love'

Nina June zette midden 2015 het nummer 'For Love' online en zonder enige promotie werd het nummer veel op Spotify en YouTube afgespeeld.

In januari 2016 wordt 'For Love' officieel een single, tevens de eerste single van haar project Bon Voyage. Begin 2017 verschijnt er een album.

 

Nummers Nina June