Artiest

Rogier Pelgrim - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Rogier Pelgrim
Rogier Pelgrim is een Nederlandse singer-songwriter. In 2012 krijgt hij landelijk bekendheid door zijn deelname aan het televisieprogramma De Beste Singer Songwriter van Nederland. Later dat jaar wint hij de Grote Prijs van Nederland.

Het begin

Rogier Pelgrim begint zijn muzikale loopbaan als zanger van de rockband Nuclear Playground. Maar als in één week tijd zijn relatie stukloopt en hij besluit om de band te verlaten, krijgt zijn leven een andere wending. Hij kiest voor een leven als solo-artiest. Zijn eerste album verschijnt in 2012; Our Dear Lady of the Plains. Ondertussen stond hij in het voorprogramma van onder andere Blaudzun, Handsome Poets, Janne Schra en Andy Burrows.

Aandacht vragen

Twee jaar later volgt het album Roll The Dice, waarvoor hij zijn eerste videoclip opneemt. In 2015 brengt hij de single 'Won't Go Back' uit om aandacht te vragen voor opvang van een groep mensen zonder verblijfsvergunning in Amsterdam. Deze mensen moeten van de Nederlandse overheid terug, maar zegt zelf niet terug te kunnen keren. Het nummer wordt door verschillende radiostations opgepakt en krijgt veel aandacht in de media.


Nummers Rogier Pelgrim