Naar homepage
Artiest

Mooi Wark - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Mooi Wark
Mooi Wark is een Drentse band, oorspronkelijk opgericht door Bert Koops en Henk Oosting. Later werd het duo uitgebreid tot een vierkoppige band, die in de loop der jaren meerdere malen is veranderd van samenstelling. Nederland maakt voor het eerst kennis met het Mooi Wark wanneer ze bij Radio Drenthe te gast zijn. Als snel krijgen ze meer aandacht van publiek en media. Mooi Wark is een graag geziene gast in het piratencircuit.

Bert Koops en Henk Oosting beginnen in 1992 de Drentse band Mooi Wark. Ze componeren Drentse nummers, die in de begindagen sterk lijken op het repertoire van de boerenrockband Normaal, waar ze overigens ook groot fan van zijn. Het duo wordt al snel uitgebreid tot vierkoppige band. De samenstelling van de band is tot 2002 meerdere keren veranderd. Tegenwoordig bestaat de band uit Bert Koops (zang en gitaar), William Bossong (basgitaar en zang), Arnold Kuik (gitaar en zang) en John Roffel (drums).

Singles

Mooi Wark is met name bekend bij de lokale en regionale media van Drenthe. Hun grote doorbraak maken ze daar met het nummer 'Idioot'. Later volgen de singles 'Bokkie Of Een Geittie', 'In De Blote Kont' en 'Achter De Tent'.

Albums

Mooi Wark heeft sinds 1992 verschillende albums uitgebracht; Zwoegen In 't Heuj (1992), Zo Plat As Wat (1996), Kieken Wat 't Wordt (1999), Gang Op De Ket (2001), Only Rock 'n Roll (2003), Smeer (2004), Gewoon Idioot (2006), Bok 'm d'r Op (2008), Rock & Rodzooi (2009) en X (2010).

X

Op 23 juli 2010 wordt een nieuw album van Mooi Wark gepresenteerd, genaamd X. De titel verwijst naar het Romijnse cijfer 10, dat natuurlijk weer verwijst naar het tiende album.

Allent Veur Joe

Begin april brengen de heren een voorproefje uit van alweer het twaalfde studioalbum. 'Dan Weej Der Eem Van' is de voorloper van het album Allent Veur Joe dat eind april 2014 verschijnt.

Nummers Mooi Wark