EO Live, zaterdag 2 juni 2018


Bekijk en Beluister

In EO Live komt Frank Bosman langs om te praten over het Amerikaanse welvaartsevangelie. Eva van Iwaarden vertelt over de wederopbouw in Noord Irak. Rikko Voorberg komt langs om te praten over zijn boek 'Lazarus staat op'. En Gert van den Bos houdt de weekpreek. De live muziek wordt verzorgd door Lars Gerfen. Dit en nog heel veel meer in EO Live, zaterdag vanaf 19:00 op NPO Radio 5.

EO Live (02 juni 2018)

Live muziek van Lars Gerfen

Iedere week staat er een christelijke artiest op het EO Live podium. Op 2 juni geeft Lars Gerfen acte de presence. Na een mooie periode met zijn band 'The Fruits' onderweg te zijn geweest, lanceerde Lars Gerfen in 2013 zijn solo-debuut.

Wim Pols over 'Homecoming'

In Amerika zijn 'Homecoming' bijeenkomsten een groot fenomeen. Dit weekend worden er op verschillende plaatsen 'Homecoming and Southern Gospel Events' georganiseerd. Wim Pols is de leadzanger van de Country Trail Band en hij vertelt wat Homecoming precies is.

Frank Bosman over Amerikaanse welvaarts-evangelisten

"Als Jezus vandaag de dag nog op aarde zou zijn, dan zou hij niet op een ezel rondrijden.  Hij zou in een vliegtuig de wereld rondvliegen om het evangelie te verspreiden." Dat zei een Amerikaanse tv predikant afgelopen week. Hij hoopt 54 miljoen dollar op te halen voor een nieuw privejet. Hoe zit dat eigenlijk met het Amerikaanse welvaartsevangelisten? Cultuurtheoloog Frank Bosman legt uit.

Eva van Iwaarden over het werk van ZOA in Noord-Irak

Enkele jaren geleden hoorden we alleen maar horrorverhalen over het ISIS -kalifaat in Noord Irak. Het waren verhalen over moordpartijen, onderdrukking van minderheden en vernieling van cultureel erfgoed. Maar ISIS is verdreven en de wederopbouw komt op gang. ZOA is een organisatie die actief is in Mosul en Erbil en helpt de bevolking bij de wederopbouw van hun stad en regio. Eva van Iwaarden is namens de ZOA gestationeerd in Erbil en Mosul en vertelt haar verhaal in EO Live

Gert van den Bos houdt de weekpreek

De zaterdagavond is een mooi tijdstip om de week nog eens rustig te overdenken. Dat doen we iedere week in EO Live aan de hand van een korte overdenking die een pastoraal, of missionair werker, theoloog, of dominee houdt aan de hand van een gebeurtenis uit het nieuws. Op 2 juni is de beurt aan Gert van den Bos.

Rikko Voorberg over zijn boek 'Lazarus staat op'

Elke werkdag leest Rikko om 6 uur de teksten uit een oud kerkelijk leesrooster en zo rond 7 uur deelt hij op de website van Lazarus de gedachte die dan op-popt. Het resultaat is een bonte verzameling van soms dromerige, dan weer messcherpe overdenkingen. Maar vaak verrassend. Uit de enorme hoeveelheid die zo in de loop der tijd zijn ontstaan, zijn de beste 25 verzameld in het boek 'Lazarus staat op'. We nemen een aantal door met Rikko.


Laat een reactie achter
Je moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie1 reacties

Geschreven door:  

Johan Tiggelman

2 juni 2018 - 23:59 uur

Beste Yvonne,
21 uur 30. Ben jij in gesprek met eeehh naam?
Weet je hoe het dit bij mij dit gehakkel overkomt?
Onzeker heel onzeker.Ga er toch niet zo diep op in!
Want, dan is het geen geloven meer. De spreker die vaker het woordje eh eh eh eeh eeeehhh. Zoek niet verder, het mag geen waarheid opleveren, want dan is het geen geloven meer!