gevonden: eerste liefde Lonneke de Boer


zoektocht

“Ik heb jou ook heel vaak geprobeerd te zoeken!”

We vinden Lonneke de Boer in Wolvega, waar ze jarenlang een kroeg heeft gehad. Ze wordt herkend door vele luisteraars en via buren krijgen we haar te pakken. Lonneke vindt het heel leuk dat ze wordt gezocht en al helemaal wanneer ze hoort dat het om Rob Broer gaat: “Aaaaaah, wat vind ik dat leuk! Ik heb Rob ook heel vaak geprobeerd te zoeken! Hij was mijn grote liefde toen, wel platonisch, maar echt mijn eerste liefde.” Ze twijfelt geen moment en rijdt naar de studio om Rob te ontmoeten. Wanneer ze binnen komt gelopen, kijkt Rob haar vertederd aan: “Ik herken je meteen!” Lonneke en Rob praten nog lang na en drinken samen nog een biertje bij een café om de hoek. Hoe zal dat aflopen?

Het verhaal
Rob speelt al jaren met de gedachte te zoeken naar zijn vroegere vriendin en buurmeisje Lonneke de Boer. Lonneke verdween plotseling uit zijn leven en de laatste tijd denkt hij weer vaak aan haar: “Ik ben nooit meer iemand tegengekomen zoals zij.”

Rob groeit op in Amsterdam, aan de Burgemeester de Roellstraat. Daar leert hij zijn overbuurmeisje Lonneke kennen en op zijn 18e is het raak: ze trekken twee jaar lang dagelijks met elkaar op, ondanks de weerstand van Lonneke’s moeder. Die ziet een relatie tussen Rob en haar dochter niet zo zitten. Rob en Lonneke hebben daar al snel een oplossing voor: ze spreken dagelijks stiekem af, waar hun ouders hen niet kunnen zien. Maar op school presteert Lonneke matig, tot groot ongenoegen van haar ouders.

Uiteindelijk vlucht Lonneke weg uit Amsterdam nadat ze gezakt is voor haar eindexamen: “Ze ging naar Friesland op vakantie en kwam terug met een fanatieke wielrenner en trouwde met hem. Ze is toen ergens in Friesland gaan wonen en ik heb haar nooit weer gezien.” Het plotselinge vertrek van Lonneke is Rob nooit vergeten: “Ik heb me heel lang geamputeerd gevoeld. Het duurde lang voordat ik mezelf weer open kon stellen voor iemand anders.”

Rob Broer zoekt jeugdvriendin Lonneke 1


Rob Broer zoekt jeugdvriendin Lonneke 2


Rob Broer zoekt jeugdvriendin Lonneke 3


Rob Broer zoekt jeugdvriendin Lonneke 4Laat een reactie achter
Je moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie0 reacties