eerste liefde Bouwe Bosma


Amy Onderweg

Hij zag er uit als een stoere rocker

Amy-Lee ontmoet Corrie Smit deze week. Corrie komt meteen met een zoektocht:
“Ik heb nog wel iemand die ik uit het oog ben verloren ja: Bouwe Bosma.” Corrie en Bouwe gaan ver terug: ze leren elkaar kennen in de jaren ’70 tijdens hun opleiding. Ze zijn dan zo’n 17 en 18 jaar oud. Ze volgen de laboratorium opleiding. Bouwe kijkt steeds naar Corrie, maar Corrie durft daar niet op in te gaan. Het duurt een tijdje, maar dan hapt Corrie wel toe. De gesprekken gaan al snel over muziek: Corrie gaat in die tijd vaak naar de Dubliners en Bouwe houdt van stevige rockmuziek. Hij probeert Corrie fan te maken van Fish. Bouwe zag eruit als een stoere rocker, maar was van binnen een heel zachte jongen.

Bouwe probeert gretig een relatie aan te knopen met Corrie, maar Corrie durft het niet aan. Angst dat een relatie ook weer ieder moment beëindigd kan worden zorgt ervoor dat Corrie de boot afhoudt. Na de opleiding gaan ze ieder hun eigen weg, maar de muziek uit de jaren ’70 doet Corrie tegenwoordig nog vaak denken aan haar tijd in Leeuwarden. “Ik was zo’n angsthaas in die tijd. Het feit dat je niet aan een relatie wilt beginnen alleen maar omdat je er al vanuit gaat dat het ook ooit weer uitgaat is gewoon angsthazengedrag geweest.” Corrie zou dat achteraf toch graag anders hebben gedaan.

Het laatste wat ze weet van Bouwe is dat hij in Meppel in een ziekenhuis heeft gewerkt. Hij zou nu zo rond de 60 jaar oud zijn.

Aanknopingspunten:
- Bouwe Bosma uit Meppel, geboren rond 1956.
- Kwam oorspronkelijk uit Lemmer
- Studeerde in jaren ’70 in Leeuwarden
- Hij volgde daar de laboratorium opleiding
- Hij zou in het ziekenhuis in Meppel als laborant hebben gewerkt
-  Is getrouwd en heeft twee zoons. 

Amy onderweg 1Laat een reactie achter
Je moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie0 reacties