Bijna gevonden: biologische vader


zoektocht

Hij is ingelicht door de buurvrouw!

We worden aan alle kanten gebeld dat we in Hoofddorp moeten zijn. We komen er zelfs achter waar hij nu zou wonen, maar hij staat niet in het telefoonboek. We sturen de buurvrouw erop af. Zij vertelt hem dat hij wordt gezocht in Adres Onbekend en geeft hem onze contactgegevens. Hij belt niet meteen op. Dat doet de spanning in de studio toenemen. Ceriana veert op: “Dit is zo spannend!” Ze hoopt dat haar vader openstaat voor contact, maar is ook bang voor afwijzing. We wachten in spanning af tot we telefoon krijgen...

Het verhaal
Sinds drie maanden weet Ceriana de naam volledige naam van haar biologische vader. Een naam die ze nog nooit eerder van haar leven had gehoord. Na lang aandringen kreeg ze van haar moeder een brief waarin de naam en nog wat gegevens van haar vader werden prijsgegeven: hij is van Franse afkomst en is in Amsterdam geboren. Het is heel belangrijk voor haar dat ze dit nu in handen heeft: Nu kan ze op zoek naar haar biologische vader!

In 1991 wordt Ceriana geboren. Haar moeder Sandra voedt haar alleen op. Haar biologische vader is dan al uit beeld verdwenen. Ceriana groeit al snel op met een stiefvader. Ze denkt tot haar 19e dat hij haar vader is, totdat een oom zijn mond voorbij praat: “Ik had het al verwacht. Ik heb meteen opgebeld naar mijn ouders. Ze ontkenden eerst. Ik kreeg toen een brief van mijn moeder: ‘René is inderdaad niet je vader. Ik wilde het je niet vertellen, want je hebt er niks aan. Hij wilde niets met je te maken hebben.’”

Ceriana is nu 27 en vindt dat ze recht heeft op haar vaders kant van dat verhaal. Klopt het dat hij niets met haar te maken wilde hebben? Of verzint haar moeder dit alleen maar om haar eigen schuldgevoel goed te praten? Ik ben benieuwd wat de andere kant van het verhaal is." 


Laat een reactie achter
Je moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie1 reacties

Geschreven door:  

Ilona

2 september 2018 - 16:35 uur

Wat fijn meis dat je nu wat meer info heb hopelijk vind je je vader snel of hij jou!!!!
Knuf Ilona