eerste liefde Hans Brinkman


Op zoek naar jou

Zij kwam voor hem terug vanuit Zuid-Amerika…

Els’s verhaal begint bij haar 21e verjaardag: ze geeft een feestje en nodigt de hele familie uit. Een neef uit Delft neemt tot ieders grote verrassing zijn hele studentenhuis mee. Hans Brinkman is een van de onverwachte gasten: “En dat was meteen heel leuk!”

Op dát feest slaat de vonk over. Hans en Els zijn het hele feestje onafscheidelijk. Hans blijkt die avond een avontuurlijke jongen te zijn. Hij vertelt Els dat hij uit een schippersgezin afkomstig is en dat hij voor de hobby een vrachtboot heeft. “De helft van zijn leven was op die boot en de andere helft van zijn leven was als student in Delft. En dat avontuurlijke trok mij aan.” Els mag zelfs mee op de vrachtboot en dat waren romantische tochten…

Uiteindelijk hebben Els en Hans tussen de twee en drie jaar verkering gehad. Els is indertijd in opleiding in Scheveningen bij een ziekenhuis en Hans studeert al die tijd in Delft. Op een gegeven moment vertrekt Els voor langere tijd naar Zuid-Amerika, maar ze keert terug voor Hans. Maar bij terugkomst maakt Hans de verkering uit. De verkering is niet wat hij ervan verwacht had.

Els is er een jaar lang ziek van, maar dan gaat het leven door. Ze heeft toch zo dikwijls aan Hans gedacht, maar dat zoeken wil nooit zo vlotten. Ze denkt dat hij het schip toch verkozen heeft boven de architectuur: “Dat was toch wel echt zijn grootste liefde: dat schip en het water.”

aanknopingspunten:
* Hans Brinkman, nu rond de 71 jaar
* Kwam van oorsprong uit Utrecht
* Kwam uit een schippersgezin
* Studeerde architectuur in Delft
* Had een vrachtschip
* Dat schip lang in Numansdorp
* Zijn ouders woonden in Utrecht
* Had een oudere zus en nog twee jongere zusjes
* De jongere zusjes waren een tweeling.

OZNJ: Els Over zoekt haar oude liefde HansLaat een reactie achter
Je moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie0 reacties