Gevonden: nichtje Sjaan van Driel


Zoektocht

“U bent goed voor mij geweest”

We vinden Sjaan nog altijd in Rotterdam. Via een buurvrouw, die er toevallig ook nog eens nét op bezoek is, krijgen we haar direct aan de lijn. Sjaan vindt het heel erg bijzonder dat haar oom haar zoekt en wil graag met hem in contact komen: “Dag ome Rien, ik zit te trillen als een rietje. Wat een mooi verhaal vertelt u over mij. Ik schaam me dat ik nooit iets heb laten horen. U bent goed voor mij geweest.” Rien is blij de stem van zijn nichtje te horen. Hij is blij dat het haar goed is gegaan in het leven. Ze gaan elkaar binnenkort ontmoeten.

Het verhaal
Als het huwelijk van zijn broer Adriaan op de klippen loopt, wordt Rien van Driel gevraagd om toeziend voogd te worden over zijn nichtje Sjaan van Driel. Zij is dan zes jaar en woont met haar moeder Annie Leentvaar in de Snoekstraat in Rotterdam. Haar moeder stelt veel vertrouwen in Rien en dat heeft ze goed, want Rien moet als toeziend voogd regelmatig achter de alimentatie aan, die zijn broer zou moeten betalen.

Als Sjaan 18 of 19 is, heeft ze toestemming van haar vader nodig om te trouwen. Adriaan belooft ervoor te zullen zorgen dat hij erbij is op de grote dag. Desondanks komt hij niet, dus op de trouwdag zelf moet Rien met de trouwambtenaar naar hem toe, om ter plekke alsnog de handtekening te halen. Dat lukt en er wordt getrouwd, maar eenmaal gehuwd heeft Sjaan geen toeziend voogd meer nodig. Rien ziet Sjaan daarna nooit meer. Inmiddels is hij 90 en wil graag weten hoe het met haar gaat. 

Rien zoekt nichtje Sjaan van Driel 1


Rien zoekt nichtje Sjaan van Driel 2Laat een reactie achter
Je moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie1 reacties

Geschreven door:  

Joan van Driel

11 maart 2018 - 10:15 uur

Goedemorgen redactieleden,
Als jullie toch eens wisten hoe blij mijn vader is dat jullie Sjaan, zijn verloren nichtje, weer gevonden hebben. Supertof!!! Hij wil jullie graag bedanken voor jullie enthousiasme en doortastendheid .
Maar mijn vader zou mijn vader niet zijn...... Hij wil graag een taartje laten bezorgen naar jullie studio. Op de website zie ik (z'n dochter) alleen een postadres. Is er een adres waar ik de taart naar toe mag sturen?? Nogmaals bedankt voor de goede zorgen!!