Gevonden: jeugdliefde Cox van der Sande


Zoektocht

“Ik heb geen behoefte om alles op te rakelen”

We vinden een oud telefoonnummer van de familie van de Sande. Het is het nummer van Cox’ moeder. Via haar vinden we Cox, die eerst nieuwsgierig overkomt. Hij vindt het leuk dat hij wordt gezocht door iemand van vroeger. Wanneer hij hoort dat het om Susan gaat, reageert hij voorzichtig. Hij moet erover nadenken en komt uiteindelijk tot de conclusie dat hij geen hernieuwd contact wil met Susan: “Voor mij is het afgesloten en ik heb geen behoefte om dat allemaal weer op te rakelen.” Susan hield rekening met deze afwijzing: “Het kan natuurlijk gebeuren dat hij daar anders tegenover staat dan ik. Dat mag ook.” Susans zoektocht is wel geslaagd en daarmee is ze blij. De vraagtekens die ze had over Cox kan ze nu afsluiten.

Het verhaal
​Susan zit in eind jaren 60 op het Bonifatius Lyceum in Utrecht en spijbelt vaak een lesuur. “Dan gingen we naar de stad toe. Naar de Trechter op de Oudegracht en daar werd dan geblowd. Nou, dat was wat joh.” In die tijd leert ze Cox kennen. Ze weet niet meer of hij op school zat. Wel dat hij in de Ferdinand Bolstraat woont. “Ik weet niet meer of we elkaar via wederzijdse vrienden leerden kennen of via het uitgaan, maar we kregen verkering.”

De jaren zestig is de tijd van de seksuele revolutie en Susan is altijd heel erg vrij. “Ik geloof niet dat we toen aan voorbehoedsmiddelen dachten. We dachten waarschijnlijk, dat komt wel goed.” Maar Susan raakt zwanger en er volgt een heftige periode. Nadat ze het beiden aan hun ouders hebben verteld, krijgt Susan een miskraam. Omdat er zoveel is gebeurd tussen de twee, raakt de verkering met Cox uit. Toch gaan ze een jaar later nog met een bevriend stel op vakantie. “Ik denk nu, verroest, hoe is dat dan gegaan? Ik weet het niet meer.” Na deze vakantie heeft ze nog een poos voor Cox zijn vader gezorgd. “Ik heb van zijn moeder nog twee gouden ringetjes gekregen als dank dat ik voor haar man had gezorgd. Ik heb ze altijd bewaard.”

Susan vraagt zich vele dingen af: Hoe zal het nu met hem gaan. Heeft hij nog wel eens aan haar gedacht? Het is voor haar een hele bepalende periode geweest. “Onze tijd samen had een grote impact op mijn verdere leven.” Ze weet nog goed hoe Cox er uit zag. “Hij had altijd een bordeaux rode leren jas aan én reed op een zwarte Puch. Het was wel een hele leuke jongen toen.”

Susan Grimmelikhuijsen zoekt eerste vriendje Cox van der Sande 1


Susan Grimmelikhuijsen zoekt eerste vriendje Cox van der Sande 2


Susan Grimmelikhuijsen zoekt eerste vriendje Cox van der Sande 3


Susan Grimmelikhuijsen zoekt eerste vriendje Cox van der Sande 4Laat een reactie achter
Je moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie0 reacties