Gevonden: twee halfzussen van Debby


Zoektocht

07 oktober 2017 13:26

En ze blijken bij elkaar om de hoek te wonen!

In de archieven vinden we onder vermelding van Cor de Kruijf de namen van de dochters uit zijn eerste huwelijk. Het gaat om Anja en Patty de Kruijf. We komen er pas achter waar we ze nu kunnen vinden, wanneer een tipgever ons laat weten waar de zussen tegenwoordig wonen: Anja en Patty wonen allebei in Zoetermeer en wonen zelfs dichtbij elkaar. Maar niet alleen Patty en Anja wonen in Zoetermeer, ook onze zoekster Debby! Wanneer we de adressen naast elkaar leggen zien wij dat ze alle drie op zo’n kleine tien minuten afstand van elkaar wonen. Debby kan het niet geloven: “Ik had ze dus zo tegen kunnen komen?”

Ook de gezochte halfzussen reageren verbaasd. Ze willen het liefst meteen naar Debby toe in Zoetermeer, maar Debby zit bij ons in Hilversum. De zussen pakken gezamenlijk de auto en rijden meteen naar de studio om Debby voor het eerst te ontmoeten. Anja wist niet van het bestaan van Debby af, maar Patty wel. Trillend staan de drie zussen naast elkaar en een voorzichtige eerste ontmoeting volgt. Hopelijk kunnen ze vanaf hier het contact op gaan bouwen. 

Het verhaal
Telkens als Debby over straat gaat, realiseert ze zich dat ze zonder het te merken, zomaar twee halfzussen zou kunnen tegenkomen. Ze weet namelijk dat ze twee halfzussen heeft uit het eerste huwelijk van haar vader Cor de Kruijf. Ze heeft alleen geen enkel idee wie ze zijn. Daarom zou Debby haar halfzussen graag ontmoeten.

Vader Cor scheidde van zijn eerste vrouw om met Debby’s moeder te trouwen. Die scheiding verliep moeizaam. Daardoor was er geen contact meer met zijn eerste kinderen en de moeder van Debby wilde er ook niet over praten. Cor de Kruijf woonde in de Vlielandstraat in Den Haag en werkte in een kroeg in de Wagenstraat van de Hofstad. Iedereen kende hem als ‘die Lange’. Wie weet wie de halfzussen van Debby zijn en waar ze wonen?


Debby de Kruijf zoekt twee halfzussen - deel 1


Debby de Kruijf zoekt twee halfzussen - deel 2


Debby de Kruijf zoekt twee halfzussen - deel 3


Debby de Kruijf zoekt twee halfzussen - deel 4


Debby de Kruijf zoekt twee halfzussen - deel 5Laat een reactie achter
Plaats reactie2 reacties

Geschreven door:  

Henk de Kruijf

8 oktober 2017 - 18:27 uur

Beste Debby, ik reageer op jouw oproep over de dochters van Cornelis de Kruijf. Ik heb hier zelf geen informatie over en de associatie met Den Haag is me ook niet bekend.
Ik doe al heel lang (stamboom)onder zoek naar de familie De Kruijf. Waarschijnlijk in heel Nederland afstammend van één stamvader Willem de Kruijf uit de 15e eeuw en oorspronkelijk afkomstig uit het Kromme Rijn-gebied. De naam Cornelis komt heel vaak voor, mijn eigen vader was ook Cornelis. Ik heb derhalve veel informatie over de familie De Kruijf.
Als je me wat meer gegevens zou kunnen verstrekken, bijvoorbeeld de namen van de eerdere echtgenotes of de precieze geboortedatum en eventuele meerdere doopnamen, kan ik nog eens kijken naar aanknopingspunt en. Wellicht weet je zelf wel dat je bij genealogieonlin e.nl vaak ook aanknopingspunt en kan vinden.
En mocht je het leuk vinden, ik zou je persoonlijk wel bij je zoektocht willen helpen. Het is mijn eigen doel om zoveel mogelijk de familie(naam) De Kruijf in kaart te brengen.
Vriendelijke groeten,
Henk de Kruijf, Culemborg


Geschreven door:  

Dicky & Joyce

8 oktober 2017 - 14:11 uur

Als je de volledige naam en geboorte datum hebt en je vader is in Den Haag geboren / gehuwd kan je het met deze link proberen
http://denhaag.digitalestamboom.nl/(S(vp2gayfy2vnvcvrdmpffs3zg))/nl/home.htm
Succes met je zoektocht.
Een andere optie is (maar dat kost wel geld) is een verzoek doen bij een notaris