grote liefde Marga Wiekart

Zoektocht

Emilio's dochter spreekt eindelijk zijn vaders oude vlam!

Marga Wiekart is nog niet gevonden. Wel gaat er een spoor naar familie in Austerlitz. Daar zouden haar tante Fien Veenendaal en oom Jan van Beek wonen. Maar nog beter is het als we Marga rechtstreeks vinden. Zou ze Marga van Oosten kunnen heten nu? Deze Marga van Oosten komt uit Utrecht, heeft een link met Driebergen en woont nu in Valkenburg (Zuid-Holland). Wie weet waar Marga Wiekart of haar familie gebleven is? Bel 0800 3030300 of mail naar zoeken@adresonbekend.nl. 

Na weken zoeken zit er eindelijk schot in de zaak... Beluister de fragmenten hieronder voor het hele verhaal.

Het verhaal
Het is maart 1961 wanneer de Italiaanse Emilio als gastarbeider naar Nederland komt. Hij gaat in Utrecht wonen en ontmoet daar de knappe Marga Wiekart: “Ik heb haar ontmoet bij dansschool Wildtschut. Het was zo’n mooi meisje. Ze woonde toen nog bij haar ouders en ze was enig kind. We kregen verkering! Haar vader vroeg me toen of ik terug naar Italië wilde gaan of dat ik in Nederland wilde blijven. Hij was natuurlijk bang om haar kwijt te raken!”

Emilio en Marga zijn heel verliefd, maar de verkering is helaas van korte duur: “Marga was niet gelovig en ik ging elke zondag naar de kerk. Ik heb haar toen toch een keer meegenomen. Op het moment dat iedereen moest staan, bleef ze zitten. Ze zat een beetje te gniffelen en begreep er niets van. Ik was boos en heb de hele weg terug niets gezegd. Ze begreep dat niet en zei: ‘Wat maakt het uit dat ik niet naar de kerk ga, ik ben samen met jou en niet met de kerk!’. Ik maakte het uit... Later had ik spijt, maar het was al afgelopen. Vlak daarna ging ik op vakantie naar Italië. Ik kon geen Nederlands schrijven, maar ik heb een woordenboek gekocht en haar heel veel ansichtkaarten gestuurd...”

Wanneer Emilio terug in Nederland is, ontmoet hij een andere vrouw. Hij komt Marga tegen als hij samen met haar in dansschool Wildtschut is:  "Ik heb haar toen verteld dat ik met iemand anders samen was. Ik ben uiteindelijk met die andere vrouw getrouwd, maar ook weer van haar gescheiden. Ik ben Marga nooit vergeten en ik heb haar destijds pijn gedaan. Ongeveer 35 jaar geleden heb ik op de naam Wiekart in het telefoonboek gebeld. Ik kreeg haar moeder aan de lijn en ik ben de volgende dag naar dat adres gegaan met een bosje bloemen. Haar moeder heeft mijn telefoonnummer toen aan Marga gegeven en ze belde me op. Ik heb haar toen niet alles kunnen zeggen… Ik zou haar heel graag willen spreken en ik hoop dat alles goed met haar gaat.”

Aanknopingspunten
* Marga Wiekart
* geboren rond 1944/1945
* Marga zat in december 1961/1962 op dansschool Wildtschut in Utrecht
* ze woonde aan de Limburgbrouwerstraat in Utrecht bij haar ouders
* haar vader had een schildersbedrijf
* haar moeder heette Janny/Jannie Wiekart
* laatst bekende adres van Jannie Wiekart: Cleopatradreef in Utrecht
* Marga’s laatst bekende woonplaats is Driebergen (1985)
* ze was toen getrouwd en had drie kinderen
* Marga had blond haar, was slank en ongeveer 1.60 lang
* ze was enig kind

Emilio zoekt liefde Marga Wiekart - deel 1


Emilio zoekt liefde Marga Wiekart - deel 2


Emilio zoekt liefde Marga Wiekart - deel 3Delen