Nog niet opgelost: wettelijke vader Dirk Kuipers

Zoektocht

Zou Dirk nog altijd in de Noordoostpolder wonen?

We vinden veel verhuizingen terug in het archief. Het laatste wat we vinden is dat hij in 1981 is verhuisd naar de Noordoostpolder. We vinden geen vermelding van zijn eventuele vertrek naar het buitenland, maar vinden ook geen nieuwe verhuizing. Zou hij nog in Flevoland wonen? Beluister het fragment hieronder voor het hele verhaal. 

Het verhaal
Marion wordt in 1967 geboren en komt terecht in een kindertehuis. Haar moeder, Selina Boendermaker, is dan namelijk dakloos: “Mijn moeder is op haar twintigste ongehuwd zwanger geraakt van de Surinaamse meneer Bergen. In de jaren 60 was dat een groot taboe. Mijn oma heeft haar destijds hoogzwanger op straat gezet. Om mij terug te krijgen, is mijn moeder met de eerste man die ze tegenkwam getrouwd. Dat was Dirk Kuipers. Hij heeft mij erkend als zijn dochter en na vier maanden mocht ik gelukkig bij hen terugkomen.”

Marion groeit dus op bij haar moeder en Dirk Kuipers in Amsterdam. Haar halfbroer Stefan wordt geboren en Dirk voelt als een vader voor Marion. Als ze een jaar of zeven is, loopt het huwelijk tussen Selina en Dirk stuk: “Na de scheiding was er geen contact meer met Dirk. Mijn moeder is hem nog één keer tegengekomen in Amsterdam, maar heeft zich altijd op ons gezin gefocust. Toen mijn broer en ik uit huis gingen, is mijn moeder heel ziek geworden. In die tijd heb ik nog een keer telefonisch contact gehad met Dirk. Hij had veel foto’s en filmpjes van mijn moeder die ik graag wilde hebben. Hij zou ze opsturen en vertelde me dat hij misschien naar Spanje ging emigreren. Maar ik heb niets meer van hem ontvangen en hem nooit meer gesproken.”

Selina overlijdt en Marion heeft tijd nodig om dat verlies te verwerken: “Mijn moeder was mijn alles. Ik ben heel lang heel verdrietig geweest en had geen behoefte aan deze zoektocht. Wel heb ik later mijn biologische vader terug gevonden en met hem heb ik al twintig jaar goed contact. Ik zou Dirk nu ook heel graag willen vinden. Ik doe dit niet alleen voor mezelf, maar ook voor mijn broer Stefan. Het is natuurlijk zijn biologische vader! Misschien kunnen we een fijne band met Dirk opbouwen. Ik ben heel benieuwd naar hem en ik zou nog steeds heel graag de filmpjes en foto’s van mijn moeder ontvangen!"

Aanknopingspunten:  
* Dirk Kuipers 
* geboren in 1943 
* Dirk is getrouwd met Selina Boendermaker in 1967 
* met haar woonde hij in Amsterdam 
* hij kreeg met haar een zoon: Stefan 
* Dirk erkende ook Selina’s dochter Marion in 1967 
* Dirk en Selina zijn in 1974 gescheiden 
* Dirk heeft een broer Wim Kuipers 
* hun ouders zijn Dinnie/Dinny Bakker en Klaas Kuipers 
* zij kwamen oorspronkelijk uit Friesland 
* Dinnie Bakker heeft in de Despresstraat in Amsterdam gewoond in de jaren 70 
* er woonde een familielid Kuipers op de Hudsonstraat in Amsterdam 
* begin jaren 80 woonde Dirk in Amsterdam-Oost
* mogelijk is Dirk naar Spanje geeëmigreerd rond 1986 
* hij reed vroeger altijd in nieuwe auto’s, zag er netjes uit (in pak) en had een vlotte babbel 

Marion zoekt haar wettelijke vader Dirk Kuipers - deel 1Delen