zus Lennie Kinneging

Zoektocht

We horen van Lennie's man dat ze helaas jong is overleden...

Helaas hebben we slecht nieuws voor Maria. Lennie is al in 1994 overleden... Ze werd maar 51 jaar. Dit weten we van haar man Hennie: "Ik vind het prachtig dat je deze zoektocht bent gestart, Maria. Ik kan me jou ook nog goed herinneren!". Beluister de fragmenten hieronder voor het hele verhaal. 

Het verhaal
Maria komt uit een groot gezin van elf kinderen. Het is oorlog wanneer Maria opgroeit en het is een moeilijke tijd voor haar moeder: “Mijn moeder werd ongeneeslijk ziek en overleed vlak na de geboorte van mijn jongste zusje Lennie. Alle kinderen zijn uiteindelijk in tehuizen terecht gekomen, mijn vader kon de zorg niet aan. Ik noem onze familie altijd allemaal los zand...”

Alle broers en zussen gaan hun eigen weg, maar toch blijft Maria contact houden met haar familie. Alleen van zusje Lennie weet ze niets: “Van mijn oudste zus heb ik gehoord dat Lennie uit ons huis is gegaan toen mijn moeder nog in het kraambed lag. Ik weet dat ze geadopteerd is...” Maria hoort niets meer over haar zusje, totdat Lennie in 1966 plotseling voor Maria's deur staat: “Ze was naar het gemeentehuis in Utrecht gegaan om navraag te doen naar haar biologische familie. Die gaven haar mijn adres en ze heeft me die middag nog opgezocht. Toen ik haar zag wist ik het meteen: dat was mijn zus!”

Maria en Lennie zien elkaar nog een aantal keer, maar daarna verwatert het contact. Toch blijft Lennie regelmatig voorbijkomen in Maria's leven: "Tijdens een vakantie op de Costa Brava werd in aangesproken door een ouder echtpaar. De vrouw herkende mijn manier van doen, mijn stem en mijn uiterlijk. Ik leek op een van haar collega's uit het verzorgingstehuis in Nijmegen. En vorig jaar zag ik mijn zus op het NOS journaal voorbijkomen! Inderdaad als verzorgster in een verpleeghuis in Nijmegen. In het titelbalkje stond onze naam: 'Kinneging'. Dat moest haar zijn! Ik besloot te gaan zoeken, wilde haar heel graag terugvinden en het contact herstellen. Maar dat is nog niet gelukt..." 

Aanknopingspunten:
* zus Lennie (voluit: Helena) Kinneging
* geboren in Utrecht in 1943
* moeder is Maria Kinneging
* zij is geboren in 1905
* Lennie’s vader is Henk de Wit
* na haar geboorte is Lennie afgestaan en vermoedelijk in de omgeving van Arnhem geadopteerd
* ze had vijf volle broers/zussen, o.a. Maria, en nog zes halfbroers/zussen
* Lennie is getrouwd met Hennie Mulder
* zij hebben samen twee kinderen: dochter Susan (geboren ca. 1963) en een zoon (geboren ca. 1965)
* Hennie had zijn eigen loodgietersbedrijf in Arnhem
* Lennie heeft waarschijnlijk haar eigen achternaam gehouden
* in juli 1966 zocht Lennie contact met haar biologische familie in Utrecht
* in die tijd woonde ze met haar gezin in Arnhem
* in de zomer van 2019 werkte ze als verzorgster in een verzorgingshuis in Nijmegen
* Lennie is slank, recht en heeft blauwe ogen
* vroeger had ze donker haar, nu spierwit

Maria zoekt haar zus Lennie Kinneging - deel 1


Maria zoekt haar zus Lennie Kinneging - deel 2Delen