vader Chris of Ton Backers

Zoektocht

De familie Backers denkt na over een DNA-test.

De tips op deze zoektocht stromen binnen! Tipgever Tom Daas komt aan de lijn met meer informatie: "Ik denk dat John niet John heette, maar Ton! Dus Ton en Ron Bakker! Die broers zijn van de juiste leeftijd en woonden op de Boelekade in Gouda destijds, ter hoogte van nummer 100. Vlakbij een brug over de Karnemelksloot..." In de uitzending van zondag 1 november horen we dat Chris Backers mogelijk Cees' vader is... maar het zou ook Chris' broer Ton kunnen zijn! De familie denkt na over een DNA-test. Beluister de fragmenten hieronder voor het hele verhaal. 

Het verhaal
Thuis wordt altijd openlijk gesproken over Cees' biologische vader: "Hij zou Wim heten, maar wilde mij niet kennen. Ik groeide op in het gezin met mijn moeder, stiefvader en halfbroer. Zij wilden liever niet dat ik op zoek ging naar Wim, dus ja... waarom zou ik?" Toch begint Cees later in zijn leven nieuwsgierig te worden. Uiteindelijk brengt Cees' moeder hem in contact met zijn halfzus: “Zij was verrast en heel enthousiast! Ik wist zeker dat zij mijn halfzus was, maar zij wilde toch een DNA-test doen. We hadden afgesproken in een restaurantje om samen de envelop open te maken en daarna te proosten op de uitkomst. We zouden gelijk beginnen met het inhalen van al die jaren. Maar toen openden we de envelop en zaten we daar allebei met open mond. We waren geen match… Wim is mijn vader helemaal niet. Dat is mij 53 jaar lang voorgehouden...”

Cees belt direct zijn moeder, maar ze lijkt niet verbaasd over de uitslag. Ze zegt dat ze weet wie zijn vader dan wel is, maar ze wil Cees niet verder helpen: “Ze noemde alleen de namen John en Ron Bakker uit Gouda, twee broers. Mijn moeder weet niet met welke broer ze destijds een relatie had. Ze heeft hem toen wel verteld dat ze zwanger was. Hij wilde trouwen en het kindje samen opvoeden. Maar mijn moeder heeft hem overtuigd dat het zijn kind niet was en verbrak het contact…”

Cees heeft inmiddels geen contact meer met zijn moeder en heeft daarom niet veel familie over. Hij zou zijn biologische vader heel graag willen vinden: “Ik wil hem zeggen dat ik het jammer vind dat het zolang geduurd heeft voordat ik hem kon gaan zoeken. Ik hoop dat mijn vader nog leeft en dat hij kinderen heeft. Ik zou het mooi vinden om een familieband te voelen met hen, die ik zelf nooit gevoeld heb met mijn eigen halfbroer…”

Aanknopingspunten:
* biologische vader John of Ron Bakker
* kwam uit Gouda
* in het gezin waren twee broers: de ene is John, de ander Ron (geen tweeling)
* een van de twee zou Cees’ vader zijn
* Cees' vader is waarschijnlijk geboren rond 1944
* hij had krullend haar
* zat in militaire dienst
* had in 1963 een relatie met Marrie Loendersloot
* zij spraken vaak af bij een brug op de Karnemelksloot in het centrum Gouda
* waarschijnlijk woonde John en/of Ron daar in de buurt

Cees zoekt zijn biologische vader - deel 1


Cees zoekt zijn biologische vader - deel 2


Cees zoekt zijn biologische vader - deel 3Delen