de familie Pareen

Zoektocht

We vinden de kleindochter van tante Suus!

We vinden de familie Pareen! De kleindochter van 'tante Suus', Astrid, hangt aan de lijn: "De hele familie is heel erg benieuwd naar je! We vinden het zo leuk. Jij kwam vaak bij mijn oma langs, maar ik ook bij die van jou!" Beluister het fragment hieronder voor het hele verhaal.

Het verhaal
Jolanda groeit op met weinig familie. Haar moeder is geen familiemens en vertelt Jolanda er ook maar weinig over: “Ik weet bijna niets van mijn familie. Mijn broer en zus ook niet. Ik kan me alleen nog ‘tante Suus’ herinneren. Zij was de zus van mijn oma, Wil Pareen, maar we zagen haar als tante.”

Suus is de lievelingstante van Jolanda’s moeder. Ze mag dan niet van familie houden, maar bij haar komt ze heel graag: “Suus woonde destijds in Amsterdam, vlakbij het oude stadion van Ajax. Ik kan me nog goed herinneren dat ik daar ook heel graag kwam. En wij niet alleen: Rob de Nijs en zangeres Milly Scott ook! Die woonden daar om de hoek. Dat was gezellig hoor!”

Jolanda’s moeder is recent overleden en Jolanda wil heel graag meer weten over haar familie: “De vraag naar mijn familie wordt alleen maar groter... Ik moet heel wat neven en nichten hebben, maar ik weet er niks van. Ik realiseer me dat ik misschien wel de laatste ben die hier iets over kan uitvinden. Ik wil niet dat de familieband hier doodloopt, terwijl ik nu nog kan zoeken...” Wie kan Jolanda meer vertellen over haar familie?

Aanknopingspunten:
* "tante Suus", de zus van oma Wil Pareen
* de familie Pareen heeft roots in Zuid-Afrika, in het Franse gedeelte
* De naam Pareen stamt af van de naam Pareira
* Wil had dus een zus: Suus
* ze hadden ook nog twee broers: namen onbekend
* tante Suus woonde in Amsterdam, vlakbij het oude stadion van Ajax
* dat is in de buurt van de Middenweg in de Watergraafsmeer
* daar woonden ook Rob de Nijs en Milly Scott in de buurt
* die waren bevriend met ‘tante Suus’

Jolanda zoekt de familie Pareen - deel 1Delen