eerste liefde Rinus van Cleeff

Zoektocht

"Ik hoop dat we snel iets kunnen afspreken!"

Rinus blijkt niet Kleef maar van Cleeff te heten. Zodra we daarachter zijn, schiet het aardig op. Maar... we treffen telkens de voicemail en krijgen Rinus maar niet te pakken. Tot op de valreep! Dan belt hij op: "Ja dit moet ik zijn. Dit klopt op bijna alle punten. En ik denk dat ik ook al weet wie mij zoekt: Marian? Mijn eerste vriendinnetje?". Marian is ontzettend verrast en kan eindelijk haar excuses aanbieden voor de manier waarop ze het heeft uitgemaakt: "Ik hoop dat we snel een afspraak kunnen maken om eens bij te praten over alles!". Beluister de fragmenten hieronder voor het hele verhaal.

Het verhaal
Op haar zeventiende ontmoet Marian de iets oudere Rinus op de camping in Otterlo. Ze is daar met haar ouders en hij met zijn vrienden. Het is meteen raak en ze krijgen verkering: “Ik kan me hem nog goed herinneren. Het was een grote jongen met donker haar en spierwitte tanden. Hij poetste ook de hele dag zijn tanden. Hij was er zo trots op! Zal je net zien dat hij nu geen tanden meer heeft, haha!”

Ook na de vakantie blijven de twee elkaar zien. Marian reist bijna elk weekend met de trein van Arnhem naar Haarlem, totdat ze de verkering beëindigt: “Ik was heel jong en nog niet toe aan een serieuze relatie. Op een dag kondigde hij aan om langs te komen. Ik ging liever schaatsen, dus stond op de schaatsbaan bij ons in de buurt. Ineens riep mijn broer dat Rinus er was. Toen heb ik het uitgemaakt. Hij was heel verdrietig en ik wist eigenlijk meteen dat ik een fout gemaakt had...”

Het leven gaat door en Marian trouwt met een andere man. Kort nadat Marian getrouwd is, komt Rinus naar Arnhem om te kijken hoe het met haar gaat. Hij hoort van haar ouders dat ze al getrouwd is. Toch is Marian altijd aan Rinus blijven denken: “Uit de verhalen heb ik toen gehoord dat Rinus heel verdrietig was. En dat achtervolgt mij al heel lang! Ik vind dat zo erg. Achteraf had ik het nooit uit moeten maken. Ik heb na mijn vorige huwelijk een nieuwe vriend gekregen. Wij hebben het goed samen, maar ik zou zo graag willen weten hoe het met Rinus is. Ik wil praten over die domme fout die ik toen gemaakt heb.”

Aanknopingspunten:
* eerste liefde Rinus Kleef
* geboren rond 1952 of 1953
* woonde in Haarlem (volksbuurt) met zijn ouders en broer
* zijn moeder was van Duitse komaf
* Rinus was een zeer sportieve jongen
* had spierwitte tanden en donker haar
* hij was in 1968 of 1969 op de camping in Otterlo met vrienden

Marian zoekt eerste liefde Rinus van Cleeff - deel 1


Marian zoekt eerste liefde Rinus van Cleeff - deel 2Delen