Nog niet opgelost: vriend Peter Groeneveld

Zoektocht

Waarschijnlijk is hij lid bij Aero Club Salland, maar we treffen steeds zijn voicemail...

We vinden een Peter Groeneveld die actief is bij Aero Club Salland, in de driehoek Ommen, Dalfsen en Raalte. Hij staat daar in het ledenbestand, maar op het daar bekende telefoonnummer krijgen we telkens de voicemail... Dus tips blijven welkom op 0800 3030300 of zoeken@adresonbekend.nl. Beluister het fragment hieronder voor het hele verhaal. 

Het verhaal
Jan leert Peter Groeneveld kennen in de jaren 80. Ze wonen allebei op kamers bij de familie Hoog in het monumentale “Huis Zwanenburg” in Haarlem: “Peter studeerde Vliegtuigbouwkunde aan de HTS, ik was al klaar met mijn studie. Hij was een keurige student, had ook binnen vier jaar zijn diploma. Naast zijn studie was hij altijd al bezig met vliegtuigen. Hij deed aan zweefvliegen en vliegtuigspotten. Echt een vliegtuigfanaat! Mij boeide dat eigenlijk niets... Maar het grappige is dat ik juist helemaal gek ben van treinen!”

Jan heeft nog veel verhalen over Peter in zijn oude dagboeken staan: “Ik schreef elke dag een bladzijde in die tijd, dus er is genoeg over hem te lezen. Bijvoorbeeld dat hij mooie en dure kleding heel belangrijk vond. Terwijl studenten het over het algemeen niet heel ruim hebben natuurlijk. Maar Peter ging altijd naar de beste zaken, kocht veel meer kleren dan de gemiddelde student. Hij zag er altijd piekfijn uit. Keurig en beleefd, dat was hij!”

De twee jongens kunnen het dus goed met elkaar vinden en wonen jaren samen aan de Koninginneweg in Haarlem. Het is dan ook niet voor niets dat Jan al ruim vijftien jaar op zoek is naar zijn oud-huisgenoot en vriend: “We zijn elkaar uit het oog verloren toen ik ging verhuizen. Maar we zijn erg lang bevriend geweest, hebben jaren samengewoond. En dan opeens verlies je iemand uit het oog! Dat blijft toch gek. Ik heb me zo vaak afgevraagd hoe het met hem gaat...”

Aanknopingspunten:
* Peter Groeneveld
* geboren in september 1965
* hij studeerde van 1983 tot en met 1987 Vliegtuigbouwkunde aan de HTS in Haarlem
* hij woonde op kamers bij de familie Hoog in het monumentale “Huis Zwanenburg” aan de Koninginneweg in Haarlem
* voorheen woonde Peter bij zijn ouders en zus Margreet in de Houtsnipstraat in Maassluis
* zijn vader werkte bij een maritiem bedrijf in Maassluis: Dirkzwager
* in 1989 zijn Peters ouders verhuisd naar Almere
* Peter zou getrouwd zijn en een zoontje hebben gekregen: Boele
* hij zou hebben gewerkt bij ABN AMRO in Haarlem
* Peter was helemaal gek van vliegen en vliegtuigen en deed aan zweefvliegen op vliegveld Terlet

Jan zoekt vriend Peter Groeneveld - deel 1Delen