Vriendin Margriet

Zoektocht

Margriet en Joop spreken elkaar!

De tips stromen binnen! Tijdens de uitzending vinden wij Margriet. Margriet neemt giechelend de telefoon op. Herinneringen worden naar boven gehaald en ze willen samen afspreken. Margriet: ''We hebben wat jaren om in te halen, dus het gesprek zal zeker niet stilvallen!'' Beluister het fragment hieronder voor het hele verhaal. 

Joop leert Margriet kennen als hij een jaar of zestien is. Hij loopt als enige jonge jongen mee met een wandelclubje voor slechtzienden en leert Margriet kennen als ze pauzeren op de manege: “Ze gaf me gelijk een rondleiding daar. Ze was lief en stoer tegelijk. Voor mij was het best spannend om ineens zo dicht bij een groot paard te staan, want ik zag natuurlijk slecht. Ze ging me alles uitleggen en stelde me op m’n gemak. Maar daarna zei ze wel: ‘Hup! Been eroverheen en je gaat er maar mooi op zitten!’. Dus dat deed ik. Ik was als de dood dat ik er zo aan de andere kant weer af zou vallen, haha. Maar dat ging gelukkig goed!”

Wat Joop zich nog goed herinnert is een brief die Margriet hem stuurt: “Daar stond zoiets in van: ‘Die en die heeft gezegd dat wij wel goed bij elkaar zouden passen’. Ik liep in die tijd een beetje achter met het oppikken van dat soort indirecte hints, dus ik had er niet eens over nagedacht dat ze me misschien wel leuk vond! Ik ben uiteindelijk jurist geworden, dus als ik die brief nu nog eens kritisch door zou lezen, had ik het heel anders geïnterpreteerd denk ik!”

Joop heeft in die tijd al een vriendinnetje, maar daar komt Margriet pas achter als ze aan elkaar voorgesteld worden op Joops achttiende verjaardag: “Ik heb het idee dat het daar mis is gegaan. Ze wist blijkbaar niet dat ik verkering had. Na die verjaardag is het contact ook verwaterd...” Joop heeft altijd spijt gehad dat hij Margriet geen eerlijke kans heeft gegeven destijds: “Ik ben heel benieuwd of zij het inderdaad zo serieus zag als ik dacht. Ik kon haar mimiek niet zien, dus die heb ik er zelf bij bedacht. Ik hoop gewoon niet dat ik haar pijn heb gedaan. Toen ik nog getrouwd was, spookte ze al regelmatig door mijn hoofd. Toen voelde het gek om te gaan zoeken, maar nu ik weer alleen ben is de tijd rijp.”

Aanknopingspunten:
* Margriet
* waarschijnlijk geboren eind jaren 60
* woonde eind jaren 80 in Rotterdam met haar ouders
* had mogelijk een broer of zus
* was veel op de manege te vinden
* ze deed de mavo
* had lang blond haar toen

Joop zoekt vriendin MargrietDelen