eerste liefde Poen

Zoektocht

“Och Jan, ik ben helemaal verbijsterd dat je me zoekt!"

We vinden al snel familie van Poen, die ons met haar in contact brengen. Ze is overdonderd door de zoektocht van Jan: "Och jeetje, Jan! Ik ben helemaal verbijsterd dat je me na zo'n lange tijd nog zoekt. Heel erg leuk!". Beluister de fragmenten hieronder voor het hele verhaal. 

Het verhaal
Het is begin jaren 70, de tijd van de disco en 'The Rubettes', wanneer Jan met zijn danskunsten indruk maakt op de mooie Poen: “Een vriend van mij werd uitgenodigd op de verjaardag van haar zus en ik mocht mee. Ik was vroeger heel verlegen met meisjes, maar ik kende dat dansje van Mud heel goed, op het nummer Dynamite. Ik maakte dus wel indruk op die verjaardag. Zo kwam Poen op het bankje naast me zitten...”

Jan en Poen krijgen verkering. Hij komt vaak bij haar thuis om samen te dansen, maar als hij verhuist naar Alphen aan den Rijn wordt het moeilijker om elkaar te zien: "Ik bleef dan soms slapen bij een vriendje, zodat ik de volgende dag naar Poen toe kon. Maar we schreven vooral brieven, zij op roze papier. Echte liefdesbrieven.” Toch houdt hun verkering niet lang stand: "Het was niet vol te houden door de afstand en mijn drukke leven. Achteraf ben ik vreselijk stom geweest dat ik het uitgemaakt heb, ook nog per brief... Ze heeft nooit geantwoord.”

Wanneer Jan jaren later de op roze papier geschreven liefdesbrieven terugvindt, besluit hij te gaan zoeken: “Ik heb altijd al willen zoeken naar mijn eerste liefde Poen. Ik wil sorry zeggen voor die schunnige manier waarop ik het heb uitgemaakt en dat ik nooit meer iets heb laten horen... Ook heb ik me toendertijd altijd voorgenomen een jukebox te kopen en die heb ik nu! Eentje uit 1957. Dus Poen is van harte welkom om ook eens de jukebox uit te proberen! ”

Jan zoekt eerste liefde Poen - deel 1


Jan zoekt eerste liefde Poen - deel 2Delen