pleegkind Hans Hallie

Zoektocht

"Wat bijzonder om dit verhaal over mijn vroege jeugd te horen..."

We blijken Halli te moeten spellen als Hallie en al snel zitten we in de juiste familie. Via Hans' schoonzus krijgen we hem uiteindelijk zelf aan de lijn! "Ik kan me Annemarie niet herinneren, maar ik vind het wel heel bijzonder om haar verhaal te horen. Ik was nog zo jong natuurlijk...". Beluister het fragment hieronder voor het hele verhaal. 

Het verhaal
Annemarie woont met haar ouders in een groot huis aan de Emmalaan in Utrecht als de familie Halli bij hen intrekt. Moeder Halli heeft gezondheidsproblemen en Annemarie past veel op zoon Hans: “Hij zal twaalf jaar jonger zijn geweest dan ik. Ik liep rond met de kinderwagen en ontfermde mij over hem. Ik zat op het gymnasium, maar mijn huiswerk deed ik ’s avonds als hij lag te slapen. Hij is de reden geweest dat ik altijd heb gezegd dat ik later een groot gezin wilde met veel kinderen!"

Wanneer Hans een zusje krijgt, verhuist de familie Halli: “Ik heb nog maandenlang gehuild omdat ik Hans kwijt was.” Annemarie is verdrietig, maar de rust keert terug in het huis. Het zorgen voor Hans heeft namelijk wat spanningen veroorzaakt: “Zijn moeder heeft het altijd moeilijk gevonden dat wij voor haar zoon moesten zorgen toen ze zelf zo ziek was. Dat ze dat zelf niet meer kon. We hebben nooit contact gehouden. Maar Hans was echt mijn kind. Als hij viel, kwam hij bij mij. Als hij huilde, kwam hij bij mij. En niet bij zijn moeder... dat was natuurlijk zwaar voor haar.”

Hans weet misschien niet eens dat Annemarie voor hem gezorgd heeft: “Hopelijk hebben ze het hem verteld. Ik kan nu nog zoeken naar Hans Halli, voordat het te laat is. ”

Aanknopingspunten:
* pleegkind Hans Halli
* geboren in het jaar 1952 of 1953
* zijn moeder heette waarschijnlijk Els (of iets wat er op leek)
* zijn vader – meneer Halli - was ingenieur en werkte bij de NS
* Hans' vader heette misschien Daan
* laatst bekende adres: Emmalaan 11 in Utrecht

Annemarie zoekt pleegkind Hans HallieDelen