Nog niet opgelost: herinneringen aan vader Arend Soer

Zoektocht

"Mijn vader heeft nooit iets over zijn jeugd in de tehuizen verteld..."

Onze oproep op Facebook is al meer dan 400 keer gedeeld en er reageert iemand die het uniform van Arend herkent op de foto: "Volgens mij is dit het pak van harmonie Glorieux. Die is later samen gegaan met harmonie Catrien en heet nu Catrieux!" Bij de harmonie wordt rondgevraagd naar Arend Soer, dus hopelijk staat er snel iemand op met herinneringen aan Corina's vader. Alle andere reacties blijven natuurlijk ook welkom op 0800 3030300 of zoeken@adresonbekend.nl. Beluister de fragmenten hieronder voor het hele verhaal. 

Het verhaal
Corina's vader, Arend Soer, wordt in 1944 geboren in Hasselt. Hij heeft een moeilijke jeugd en er is veel geweld in het gezin. Zijn ouders scheiden als hij twee jaar oud is: “Mijn vader heeft mijn moeder eens gezegd dat zijn ouders allebei de kinderen niet wilden, toen ze gingen scheiden.’’ Arend, zijn twee zussen en broer gaan alle vier naar tehuizen: “Mijn vader heeft er zo weinig over verteld. Hij is van pleegtehuis naar pleegtehuis gegaan. Het moet heel traumatisch zijn geweest.”

Als Arend achttien is ontmoet hij Corina’s moeder. Ze krijgen verkering en hij trekt bij haar in in Dordrecht, later Papendrecht: “Mijn vader vond daar geborgenheid. Hij kreeg een familie die hij nooit heeft gehad.’’ Wanneer Corina’s moeder twintig is, wordt Corina geboren: “Mijn moeders familie was onze familie en meer was er gewoon niet. We hadden een fijn gezinsleven. En over het verleden ging het gewoon niet.”

Arend overlijdt wanneer Corina 22 jaar oud is. Ze voelt dat ze niet genoeg tijd heeft gehad met haar vader. Over zijn vroege jeugd is niets bekend, terwijl ze daar wel heel erg benieuwd naar is. Ze zoekt contact met haar vaders vader, meneer Soer, maar hij wil haar niets vertellen: “Nu zou ik heel graag van iemand die hem écht gekend heeft in die jaren, willen horen hoe mijn vader was. Al is het maar een fotootje van hem als baby, peuter of kleuter.”

Aanknopingspunten:
* herinneringen aan en foto's van Arend Soer
* geboren in 1944 te Hasselt aan de Eikenlaan
* hij overleed in 1988
* hij stierf op 44-jarige leeftijd
* ouders van Arend Soer zijn Grietje van Veen en Remmelt Soer
* Arend was getrouwd met Dicky (Dirkje Adriana) Rijtsma
* Dicky is geboren in 1943
* zij kregen samen drie kinderen: Johnny, Corina en Raymond
* Arend was bankwerker op scheepswerf Bolnes in Ridderkerk
* Arend woonde tussen zijn 2e en 18e levensjaar in verschillende pleeggezinnen
* ook zat hij o.a in Huize Pater Dehon in Nijmegen
* hij zat op de Rooms Katholieke Jongensschool Glorieux aan de ’s-Graafseweg 

Corina zoekt herinneringen aan vader Arend Soer - deel 1


Corina zoekt herinneringen aan vader Arend Soer - deel 2Delen