goede vriendin Marjan Otter

Zoektocht

"Had ik maar geweten dat jij het in die tijd zo moeilijk had..."

Goed nieuws: Marjan Otter meldt zich na de eerste oproep bij ons! De zoektocht is ook in Assendelft, waar ze nu woont, rond gaan zingen. Ze vindt het ontzettend leuk dat Jannie haar zoekt, maar hoort ook allemaal nieuwe informatie: "Ik wist helemaal niet dat jij het in die tijd zo moeilijk had, Jannie...". Beluister de fragmenten hieronder voor het hele verhaal. 

Het verhaal
Jannie heeft altijd veel plezier met haar buurmeisje Marjan. Ze gaan met elkaar om vanaf de basisschooltijd op de Burgemeester de Vlugtschool tot hun zestiende. Ze wonen allebei in Slotermeer en komen dagelijks bij elkaar over de vloer. Ze zijn vaker bij Marjan, omdat Jannie het thuis niet zo leuk vindt: "Het was moeilijk, maar ik heb daar nooit met Marjan over durven praten. Misschien dat ze het wel aangevoeld heeft."

Jannie vindt veel steun bij Marjan en haar familie, maar dan verhuist de familie Otter, tot Jannie's grote verdriet, naar Zwanenburg. Na de verhuizing blijft het stil. Ze hoort niks meer van Marjan, maar heeft veel herinneringen aan haar: "Ze woonde op de bovenste verdieping, drie hoog dacht ik. Ze had opvallende uiterlijkheden. Vooral haar pony, die ze dan schuin over haar voorhoofd deed. Marjan kon heel levendig vertellen. Ze vertelde honderduit over vriendjes die ze had gehad op vakantie. Ik was dan een en al oor." Hoe zou het met haar zijn?

Aanknopingspunten:
* oud-buurmeisje en vriendin Marjan Otter
* ze woonde met haar ouders en twee broertjes in de Willem Molengraafstraat in Amsterdam
* Marjan was de oudste van het gezin
* het jongste broertje heette Gertje
* hun vader werkte in het Wilhelmina gasthuis
* was leerkracht
* Marjan ging naar de Burgemeester de Vlugtschool in Amsterdam
* het gezin verhuisde later naar Zwanenburg

Jannie zoekt goede vriendin Marjan Otter - deel 1


Jannie zoekt goede vriendin Marjan Otter - deel 2Delen