mijn biologische vader

Zoektocht

“Henk vindt zijn halfbroer Albert.”

Henk weet alleen dat zijn vader een militair is, althans dat denkt hij. Zijn enige aanknopingspunt blijkt niet te kloppen, maar hij vindt toch zijn halfbroer Albert! Allebei de broers waren alleen, maar nu na een zoektocht van 57 jaar zijn ze samen gebracht. Beluister de fragmenten hieronder voor het hele verhaal. 

Het verhaal
We maken ruimte voor een ongelooflijk verhaal. In 1948 wordt Henk geboren in Alkmaar. Zijn moeder Tiny Blakendaal kan of wil nooit vertellen wie zijn vader is: “Ik weet alleen dat ze met een militair een spannende zaterdagavond heeft gehad in de Muziektuin in Alkmaar. Daar ben ik verwekt achter de coulissen.”. Henk zoekt zijn vader al sinds hij vijftien jaar oud is, inmiddels is hij 72: “Ik wil zo graag weten wat mijn roots zijn… Ook mijn zoon begint ernaar te vragen, die is nieuwsgierig. Het allerbelangrijkste is dat ik weet wie mijn vader was. Hij leeft waarschijnlijk niet meer, maar als mensen over hem kunnen vertellen zou dat al mooi zijn.”

Eind jaren 90 buigt Spoorloos zich over de moeilijke zoektocht, daarna plaatst Henk advertenties in de krant en schakelt hij een paragnost in. Uiteindelijk komt hij in januari 2019 bij Adres Onbekend terecht. Wij zenden een korte oproep voor hem uit, maar met de weinige aanknopingspunten levert ook dat weinig respons op.

Maar nu, ruim een jaar later, staat Henk opgewonden op onze voicemail. Hij heeft nieuws! Maar wat? Dat hoor je in de uitzending van komende zondag 20 september 2020...

Aanknopingspunten:
* (verhalen over) zijn biologische vader
* Henk is verwekt tijdens een one-nightstand in mei 1947 in de Muziektuin in Alkmaar
* Henk is geboren in februari 1948
* moeder heet Clasina (later Tiny) Blankendaal
* zij was waarschijnlijk toen al busconductrice op de lijn Alkmaar-Leeuwarden
* de man in kwestie was militair, waarschijnlijk gelegerd in Den Helder
* waarschijnlijk geboren tussen 1920-1930
* volgens DNA-onderzoek zou Henks vader uit Noord-Holland moeten komen

Henk zoekt zijn biologische vader - deel 1



Delen