mijn biologische vader

Zoektocht

"Ik heb er een halfbroer en -zus bij!"

Peter vindt na de uitzending tóch een ingang bij zijn familie. Hij vindt een familie Vogel waar zijn moeder inderdaad huishoudster is geweest in die tijd: "Ik heb een DNA-test gedaan met kinderen uit dat gezin. We hebben samen de envelop geopend en ja hoor... We zijn een match! Ik heb er een halfbroer en -zus bij.". Beluister de fragmenten hieronder voor het hele verhaal. 

Het verhaal
Peter heeft zijn biologische vader nooit gekend. Hij is niet meer in beeld wanneer Peter geboren wordt. Zijn moeder Mimi Onis laat niks over zijn vader los: “Mijn moeder overleed toen ik tien jaar oud was. Ik heb haar dus nooit iets kunnen vragen over mijn vader.”

Moeder Mimi werkt als coupeuse, dienstbode en kinderverzorgster. Meestal inwonend bij haar werkgevers. Zo woonde ze in Vorden, Wildervank, Hilversum, Rotterdam en Zeist. Mimi raakt zwanger rond de kerst van 1952 en vertrekt naar Wapenveld. Na vijf jaar rondtrekken trouwt ze met weduwnaar Gerrit. Ze trouwt echter niet uit liefde, maar wil Peter een vaderfiguur geven: “Ik heb altijd geweten dat Gerrit niet mijn vader was, al noemde ik hem wel papa. Na het overlijden van mijn moeder is Gerrit ook al snel verdwenen.’’

Peter wordt opgenomen in het gezin van Mimi’s zus in Zutphen. Hij heeft een fijne jeugd bij hen. Het onderwerp ‘Mimi' ligt alleen erg gevoelig bij zijn tante, die hij overigens gewoon 'moeder' noemt. Uiteindelijk wordt Peter verteld dat er af en toe een brief met geld voor Mimi werd bezorgd. Ook de naam W. Vogel, de man bij wie Mimi gewoond heeft in Zeist, wordt genoemd: "Zouden die brieven van mijn biologische vader zijn? En heet hij dan W. Vogel?"

Peter is in 2013 bij ons in de studio te gast, maar zijn zoektocht houdt een open eindje. Maar nu is er nieuws! Beluister de uitzending van zondag 20 september 2020 voor het vervolg.

Aanknopingspunten:
* Peters biologische vader
* Peters moeder Mimi Onis (1917-1963) werkte als coupeuse, dienstbode en kinderverzorgster
* zij raakte zwanger rond de kerst van 1952
* woonde toen op de Roemer Visscherlaan in Zeist bij meneer W. Vogel
​* mogelijk is hij Peters vader
* Mimi verhuisde in januari 1953 naar de Grotenweg in Wapenveld (Heerde)

Peter zoekt biologische vader - deel 1


Peter zoekt biologische vader - deel 2Delen