Nog niet opgelost: geheime liefde Hans Schonewille

Zoektocht

Zou hij nu in Doetinchem wonen?

Iedereen zoekt mee en we lijken dichtbij te komen. Er is een Johannes Schonewille in Enschede. Hij zit tijdens de uitzending in de kerk, maar als de mis voorbij is, blijkt hij het tóch niet te zijn: "Ik kon het me al niet voorstellen, want toen ik Hans kende was hij atheïstisch!" Op de valreep komt er wel een andere goede tip binnen. Een Hans Schonewille, die bij de NAM heeft gewerkt, zou nu in Doetinchem wonen. Wie brengt ons met hem (of een van zijn dochters) in contact? Bel 0800 3030300 of mail zoeken@adresonbekend.nl. Beluister de fragmenten hieronder voor het hele verhaal.

Het verhaal
Erika is al twaalf jaar getrouwd wanneer haar leven onverwachts een compleet andere wending krijgt in 1991. Erika heeft een slecht huwelijk en durft daarmee niet naar buiten te treden. Ze heeft niemand waarmee ze hierover kan praten, totdat ze de twintig jaar oudere Hans Schonewille ontmoet. Hans is een knappe, nonchalante man. Een die op het terras ‘de Hunebedden’ in Midlaren meteen opvalt. Ondanks dat ze allebei getrouwd zijn, ontstaat er een affaire die twee jaar duurt. Voor Erika breekt dan een andere tijd aan: allereerst weet ze zich uit haar schrijnende huwelijk te werken en scheidt ze van haar man. Een beslissing – die ze naar eigen zeggen - niet had kunnen maken zonder Hans. Erika: “Hans heeft mij laten zien dat een goed huwelijk er heel anders uit hoort te zien. Hij gaf mij ook mijn zekerheid terug en zei dat ik wel iets waard was, terwijl ik altijd dacht dat ik niemand was.”

Erika wil Hans na al die jaren daarvoor bedanken. Ze hoopt dat hij nog leeft en dat ze hem die boodschap nog kan geven. Voor Erika is het nu nog belangrijker om Hans terug te vinden vanwege haar gezondheidsproblemen. Erika: “Ik wil verder niets. Ik wil hem zijn leven laten leiden en ik het mijne. Maar elkaar nog eenmaal ontmoeten en hem kunnen bedanken, dat wil ik.”

Aanknopingspunten:
* Hans Johannes Schonewille
* geboren tussen jaar 1934 en 1939 in Enschede
* gewoond in Hengelo
* heeft één dochter: Joyce
* heeft één zoon: Martijn
* na overlijden van zijn vrouw heeft hij in Nijverdal gewoond
* hij heeft in totaal drie kinderen
* was hartpatiënt
* laatste woonadres: Hengelo
* werkte bij de NAM (Nederlandse Aardolie Maatschappij)

Erika zoekt geheime liefde Hans Schonewille - deel 1


Erika zoekt geheime liefde Hans Schonewille - deel 2


Erika zoekt geheime liefde Hans Schonewille - deel 3


Erika zoekt geheime liefde Hans Schonewille - deel 4Delen