Vriendin Ingrid Ploeg

Zoektocht

‘’Wat vind ik dit ontzettend leuk zeg, Ingrid!"

Ingrid Ploeg luistert voor het eerst in jaren weer naar Adres Onbekend als ze haar eigen naam voorbij hoort komen: "Ik dacht: 'Dit zal toch niet?!'. Maar ja wel, alles klopte!" En dus hangt ze voor Henk aan de lijn vandaag: "Wat vind ik dit ontzettend leuk zeg, Ingrid! Ze hebben je gewoon gevonden!" Beluister de fragmenten hieronder voor het hele verhaal. 

Het verhaal
Het is 1981 als Henk zijn vliegtuig naar Benidorm mist. Hij arriveert veel later dan gepland en zijn hotel wordt omgeboekt. Henk: ‘’Ik kreeg een kamer voor mij alleen, en in de kamer naast die van mij zat Ingrid Ploeg. We hadden een superklik’’.

Ze hebben een fantastische vakantie en gaan daarna terug naar Nederland. Ingrid werkt in het Hotel Prinses Juliana op Texel en vraagt Henk om langs te komen. Henk: ‘’Ik ben daar toen heen gegaan. Eiland over. Stappen. En in die tijd deed ik de kappersopleiding. Ging ik haar haren knippen. Ze had van die mooie zwarte krulletjes.’’

Het hotel gaat dicht en Ingrid verhuist naar Amsterdam. Weer vraagt Ingrid of Henk langskomt. Henk: ‘’Gingen we in Amsterdam stappen. We waren allebei vrijgezel indertijd. Vonden we geweldig.’’

Ingrid verhuist weer en gaat naar het buitenland. Dit keer nodigt Ingrid Henk niet uit. Henk: ‘’Ze wilde weg. Ze liet weten te zullen reizen, maar waarheen? Het moet in het jaar 1984 of 1985 zijn geweest dat ze vertrok. Heb haar nooit meer gezien.”

Aanknopingspunten:
* Vriendin Ingrid Ploeg, nu rond de 60 jaar
* Laatst bekende adres: Oudewand 13 in Zutphen (ouderlijk huis)
* Zelf woonde Ingrid later in Amsterdam
* O.a aan de Overtoom en later Geuzenveld
* Ze werkte op Texel, in het badhotel Prinses Juliana. O.a in de bediening en front office. (Bestaat niet meer)
* Ze was van de horeca: ook in Amsterdam
* Ze werkte daar o.a bij l’Europ Hotel
* Hobby’s uit die tijd: fotografie, mode
* Ze had zwart krullend haar


Henk zoekt vriendin Ingrid Ploeg - deel 1


Henk zoekt vriendin Ingrid Ploeg - deel 2Delen